7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Seyyar değirmen

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde 'Bulgurcu Hüseyin' olarak tanınan Hüseyin Kılınç, traktörünün arkasına taktığı bulgur çekme makinesi ile gittiği köylerde bulgurları çekerek para kazanırken, birçok köyü görüp gezme imkanı da buluyor.

Emekli olduktan sonra aldığı traktörün arkasına bulgur çekme makinesi taktığını belirten Kılınç, "Bulgur çekerek kendime yeni bir meslek edindim. Traktörümün arkasına taktığım makine ile bulgur çekiyordum. Özellikle hasat döneminden sonra yaklaşan kışa hazırlanan insanlarımız da değirmenlerin yok olmasından sonra bana gelerek, bulgurlarını çekmemi istedi. Ben de bu işi yapmaya başladım. Zamanla ilçe dışına çıktım. Şimdi 10 yıldır hasat döneminden sonra birçok köye gidiyorum. Hem yeni yerler ve insanlar tanıyorum hem de bulgur çekerek para kazanıyorum" dedi.

Kendisini insanların 'Bulgurcu Hüseyin' olarak bildiğini kaydeden Kılınç, "Bulgur çekmenin yanı sıra bu işin ticaretine de başladım. Aldığım bulgurları çekerek, başka insanlara satıyor ve ikinci bir kazanç elde ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 13:05:41
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 05:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?