6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sigarayı bırak kampanyası

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Bölümü tarafından kent merkezindeki 10 ilköğretim okulu ile tüm liselerdeki öğretmenler üzerinde sigara içimi konusunda yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Konu hakkında İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan CÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yeltekin Demirel, geçtiğimiz yıl içerisinde Sivas merkezdeki 10 ilköğretim okulu ve tüm liselerdeki öğretmenlerin sigara alışkanlığının tespit edilmesi amacıyla bir araştırma yapıldığını söyledi.

Araştırma sonucunda çarpıcı rakamların ortaya çıktığını ifade eden Demirel, "Geçen yıl 3 ay süre ile yaptığımız araştırmada, Sivas kent merkezindeki 10 ilköğretim okulu ile tüm lise öğretmenlerine sorular yönelttik. Araştırmada ilköğretim öğretmenlerinin yüzde 52,4'ünün, lise öğretmenlerinin yüzde 63,19'unun sigara tiryakisi olduğu ortaya çıktı. Çok yönlü yaptığımız bu çalışmaya katılan ilköğretim ve lise öğretmenlerinin de yüzde 75'ine yakın kısmının sigarayı bırakmaya eğilimli olduğu ortaya çıktı" dedi.

Başhekim Yardımcısı Demirel, sigara bağımlısı öğretmenlerin sayılarının üzücü olduğunu ancak kullanıcı öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun sigarayı bırakmaya eğilimli olmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Piyasada sigara bantları var. Ancak bunlar sağlık kapsamında olmadığından para ile alınıyor. Biz de üniversite olarak öğretmenlerin sigarayı bırakmaları konusunda yardımcı olmak için yurt içi ve yurt dışı maddi destekli proje hazırlamak istiyoruz. Bunu sağladığımız takdirde öğretmenlere yönelik ödüllü sigara bırakma kampanyası düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Yurt dışında öğretmenlerin yaklaşık yüzde 25'inin sigara içtiğini kaydeden Demirel, "Öğretmenlerin ve ailelerin sigara içimi, öğrencileri de etkiliyor. Bu nedenle öğretmenlerimizle birlikte herkesin daha sağlıklı bir toplum için sigarayı bırakmasını istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 11:46:48
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 11:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?