6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sivas beyaza burundu

Sivas'ta bayram öncesi kar yağışı etkili olmaya başladı. Gece saat 01.00 sularında başlayan kar yağışı, Sivas'ı beyaza bürüdü. Kent merkezinde kar kalındığı 5 santimi geçti.

Sabah kar ile uyanan otomobil sürücüleri, araçlarının üzerinde biriken karları temizledikten sonra arabalarına binebildi.

Diğer taraftan şehirlerarası yollarda da etkili olan yağış sonrasında kar kalınlığının yüksek yerlerde 20 santimi geçtiği belirtilirken, Sivas-Yozgat arası Yaraşbeli mevkiinde, Sivas-Tokat arası Çamlıbel mevkiinde, Sivas-Malatya arası Yağdonduran geçidinde, Sivas-Kayseri arası Seyfebeli ve Beştepeler mevkiinde, Sivas-Erzincan arası Kızıldağ mevkiinde, Sivas-Suşehri arası Geminbeli geçidinde, Gürün-Kangal arası Bağırsak Dere mevkiinde, Gürün-Kayseri Pınarbaşı arası muhtelif yerlerde yağan kar ve tipi nedeni ile ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi. Bu konuda trafik ve karayolları ekiplerinin araç sürücülerini sürekli kontrol ettikleri, zincir, çekme halatı ve takozu olmayan araç sürücülerini uyardıkları bildirildi.

Diğer taraftan meteoroloji yetkilileri soğuk ve kar yağışlı havanın bayramın iki günü devam edeceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 12:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?