5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sivas'da 150 köy yolu ulaşıma kapandı

Sivas'ta dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle 150 köy yolu ulaşıma kapandı.
Geceden beri etkili olan kar yağışı, kentte hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar nedeniyle Sivas'ta 150 köy yolu ulaşıma kapanırken, 44 köye de elektrik verilemedi. Şehirlerarası yollarda zeminin buzlu ve kar kaplı olduğu öğrenilirken, Sarşıkla-Pınarbaşı 0-30'uncu kilometreler, Şarkışla-Altınyayla-Ulaş-Kangal yol ayrımı arası 0-75'inci kilometreler, Suşehri-Şerefiye ve Zara arası 20-30'uncu kilometreler arası karayollarının ulaşıma kapalı bulunduğu, şehirler arası yollarda da zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmediği bildirildi.
Bu arada, sabah saatlerinde çalışma başlatan belediye ekipleri, kar kürüme ve temizleme çalışmalarına başladı. Ekipler, bir yandan ana arterleri ve caddeleri belirli süre araç trafiğine kapatarak yol ve kaldırımdaki karları temizlerken, kar kürüme ekipleri de kaldırımları temizledi.
Diğer taraftan, belediyenin yan kuruluşu olan ÖZBELSAN'a ait kar püskürtme aracının bıçak kısmına bir parça kaçınca, görevliler uzun süre parçayı çıkarmak için uzun süre uğraştı. Parçanın girdiği yerden çıkarılmasından sonra çalışmalara devam edildi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 13:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.org IP: 85.99.153.xxx Tarih : 11.02.2007 20:45:02
Sivas'ta her güzelliğin ayrı bir tonunu bulmak ne güzel bir olgu. Buz saçaklarının güzelliği de bunu apaçık gösteriyor. Yeterki gönüllerimiz buz tutmasın. www.haber58.com