6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sivas'ta Kayseri caddesi

Sivas-Kayseri Karayolu'nu bağlayan Yenişehir Mahallesi'ndeki Turgut Özal Bulvarı'nın bir kısmında yapılan çalışma ve düzenleme sonrası caddeye, Kayseri Caddesi ismi verildi. Caddenin açılışı, akşam saatlerinde yapılan devlet töreni ile gerçekleştirildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Yıldırım'ın Belediye Encümeni'ne verdiği önerge sonrası alınan kararla, Turgut Özal Bulvarı'nın Yenişehir Mahallesi kavşağından başlayarak, Cumhuriyet Üniversitesi önüne kadar olan kısmına Kayseri Caddesi ismi verildi. Törene, Sivas Valisi Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Sami Aydın, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Yıldırım, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ali Kilci, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Sivas yöresine ait oyunların sergilendiği folklor gösterisinden sonra programda ilk olarak STSO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım söz aldı. Yapılan bu çalışmalar ile her iki kent arasındaki dostluk bağlarını güçlendireceğini söyleyen Yıldırım, bu vesile ile Sivas ve Kayseri'nin ticaretinde de artış olacağını belirtti.

Ardından konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ali Kilci, bu hizmetin her iki kent arasındaki ilişkileri çok daha ileriye götürecek ve çok daha sıkı birlikteliği sağlayacağına işaret ederek, "Hiçbir kuvvet bundan böyle Kayseri ve Sivas'ın birlikteliğine zarar getiremeyecek" dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise "Çok değerli belediye başkanımız gerçekten anlamlı bir harekette bulunmak sureti ile bir sivil toplum örgütü olan TSO'nun isteğini meclise getirerek, bu Kayseri caddesini hayata geçirmesi, Kayseri'miz için çok önemlidir" diye konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Gerçekten bu hizmet belki sembolik ama çok anlamlı bir açılış vesilesi ile bir araya geldik. Öncelikle bu fikri ortaya atan TSO başkanına teşekkür ediyorum" diyerek, çalışma ve düzenlemelerin 27 günde yapıldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 01:08:59
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 10:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?