6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sivas'ta trafik kazası

Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 2'si ağır 40 yolcu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Van'dan Muğla istikametine giden Ramazan Öner yönetimindeki 34 VJ3476 plakalı Van Erciş İtimat'a ait yolcu otobüsü Sivas-Hafik ilçesi arası Emreköy yakınlarında aşırı hız ve sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde yoldan çıktı.

Toprağa saplanan otobüsteki yaralanan yolculardan 3'ü bebek 28 yolcu, ambulans ve Erzurum-Ankara seferini yapan Esadaş otobüs firmasının otobüsü ile Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'ne getirilirken, 1 yolcu Sivas Devlet Hastanesi'ne 11 yolcu da Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanelere kaldırılan yaralılardan otobüs sürücüsü Ramazan Öner ile yolcu Emhar Akyaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Bu arada olay yerinden görüntü almak isteyen basın mensupları bir otobüs görevlisi tarafından engellenmek istenirken, kucağında bebek olan bir aile, Jandarmadan bebeğin bezinin değiştirilmesi için çantasını aldı.

Bu arada kazayı yara almadan atlatan yolculardan biri, "Kaza bir anda oldu. Gözümü açtığımda herkes şahadet getiriyordu. Ben düşmemek için koltuklardan tutuldum. Tahminime göre 60 yolcu vardı. Otobüs şoförü de uyuyordu" dedi.
Kazayı yara almadan atlatan yolcular durdurulan başka bir otobüs ile Van'a gönderilirken, kaza ile ilgili tahkikata başlandığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 05:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?