7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Tebeşir bırakma eylemi

24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi çalışma şartlarının düzeltilmesini isteyen ve Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi bir gurup öğretmen kalem ve tebeşirlerini, müstahdemler de süpürgelerini atıp eylem yaptı.

'Tebeşir, Önlük, Kalem ve Süpürge bırakma' adı altındaki eylemi yapmak üzere Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen Türk Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 50 kişi, ilk olarak kendilerine dağıtılan tebeşir ve kalemleri aldı. Ardından sendikalılar adına açıklama okuyan Eğitim-Sen İl Temsilcisi Musa Akkaş, eğitim çalışanlarının başında gelen öğretmen, memur, müdür yardımcısı ve hizmetlilerin ekonomik durumlarının içler acısı olduğunu söyledi. Aldıkları ücretle geçimlerini sağlayamadıklarını kaydeden Akkaş, "Alınan ücretler diğer ülkelerle mukayese edildiğinde ülkemiz eğitim çalışanları çok düşük maaş almaktadır" dedi.

Okunan basın açıklaması sırasında eyleme katılan öğretmen ve müstahdemler ellerindeki kalem, tebeşir, önlük ve süpürgelerini bırakarak hükümeti protesto etti. Eylemciler, açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 15:12:14
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 15:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?