5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Uğur Mumcu Sivas'da anıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sivas Şube Başkanı Kemal Işın, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun 14 yıl önce menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "O Türkiye'ye, cumhuriyete, laikliğe yönelik tüm tehdit ve tuzakları, bugünlere yansıyan hortumların, peşkeşlerin neler olduğunu bilen, bunu belgeleriyle kanıtlayan ve cesaretle yazan, üzerlerine kararlılıkla giden bir gazeteciydi" dedi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Işın, Atatürk ilkelerinin, insan haklarının, anayasal hak ve özgürlüklerin yürekli savunucusu, dürüstlük simgesi gazeteci- yazar Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1993 tarihinde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "O Türkiye'ye, cumhuriyete, laikliğe yönelik tüm tehdit ve tuzakları, bugünlere yansıyan hortumların, peşkeşlerin neler olduğunu bilen, bunu belgeleriyle kanıtlayan ve cesaretle yazan, üzerlerine kararlılıkla giden bir gazeteciydi. O bir mumdu ve söndü, ama yerini büyük, çok büyük bir meşaleye bırakarak. Ölümüyle bile cumhuriyet, laiklik ve demokrasi düşmanlarının yüreklerindeki korkuyu büyüterek son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye'nin, cumhuriyetin ve cumhuriyetin kazanımlarının tehdit altında olduğu, yolsuzlukların büyük boyutlara ulaştığı günümüzde Uğur Mumcu'yu her zamankinden daha büyük bir özlemle arıyor ve anıyoruz" dedi.
Hrant Dink'in öldürülmesini de kınadıklarını belirten Işın, "Türk Devleti'nin ve Türk milletinin huzur ve istikrarını bozmak isteyenlerce hunharca katledilen gazeteci-yazar Hrant Dink'i dün Türk ulusuna yakışır biçimde muhteşem bir halk topluluğuyla toprağa verdik. Sayın Dink'in ruhu önünde saygıyla eğilip, kalleş saldırıyı planlayan ve uygulayanları kınarken, yine aynı amaç için geçmiş tarihlerde dünyanın çeşitli yerlerinde katledilen 41 değerli diplomatımızı da anmadan geçemeyeceğim. Geçmişte ulusumuzu gözyaşlarına boğan ve Ermeni terör örgütlerince şehit edilen 41 diplomatımızın da aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyor ve asla onları unutmadığımızı bir kez daha haykırmak istiyor ve bu vesileyle de bugün bu olayda duyarlılık gösteren fakat geçmişte sessiz kalan Avrupa'yı bu iki yüzlü tutumu nedeniyle kınıyoruz" ifadelerini kullandı
iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 16:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?