4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yalnış arabaya ceza kestiler

Sivas'ta araç muayenesini yaptırmak ve motorlu taşıt vergisini ödemek isteyen vatandaşın karşısına, hiç tanımadığı başka birisi adına kesilmiş trafik cezası çıktı. Olay karşısında oldukça şaşıran şahıs, 5 Kasım 2003 tarihinde aynı vergi dairesinden cezanın kesildiği tarihi de içine alan 'araç temizdir' kağıdı aldığını söyledi.

Sivas Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastahanesi'nde çalışan Dr. Aydın Akyüz, İstanbul plakalı aracının muayenesini bir ay gecikmeli olarak yaptırmak istedi. Ancak Vergi Dairesi'nden gelen faks Akyüz'ü hayal kırıklığına uğrattı.

Daha önce 'araç temizdir' kağıdı veren Vergi Dairesi, Akyüz'ün karşısına, hiç tanımadığı Özay Mete Işık ismine kesilmiş 32 YTL'lik trafik cezası çıkardı. Akyüz, gecikme faiziyle birlikte 96 YTL'yi bulan trafik cezasını ödemeden aracını muayene ettiremiyor. Özay Mete Işık isminde birisini tanımadığını ve aracını vermediğini belirten Dr. Akyüz, trafik cezasına yazılı olarak itiraz ettiğini söyledi.


Olayın kendisini şaşırttığını belirten Akyüz, "Benim araç plakama ancak hiç tanımadığım bir kişinin ehliyetine kesilmiş trafik cezası beni çok şaşırttı. Aynı vergi dairesi, bu cezanın kesildiği tarihi gösteren 23 Mayıs 2003 tarihinden 5 ay sonra bana 'araç temizdir' raporu vermişti. Zannediyorum ortada bir yanlışlık var. Hatanın düzeltilmesi için yazılı itirazda bulundum." diye konuştu.

Akyüz'ün itirazının kabul edilmesi halinde ödeyeceği ceza miktarı kendisine geri verilecek. Defterdarlık yetkilileri, vatandaşın yaptığı yazılı itirazın araştırılacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 16:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?