6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sivas'ta kene paniği

Sivas merkezdeki evlerinin bahçesinde oyun oynayan 5 yaşındaki bir çocuğu kene ısırdığı bildirildi.
Baba Osman Gülmez, Şeyhşamil mahallesindeki evlerinin bahçesinde oyun oynayan 5 yaşındaki Tayfan Gülmez'in sırtından kene ısırdığını söyledi. Olayı eşinin fark ettiğini söyleyen Osman Gülmez, "Çocuğum bahçede oynarken, sırtını bir böcek ısırmış. Annesinin yanına gelince de annesi böceği alarak yere atmış. Komşuların böceğin kene olabileceğini söylemesi üzerine Tayfunu ilk olarak sağlık ocağına, oradan da devlet hastanesine götürdük. Oradaki doktorlar da kene teşhisi ile Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler" dedi.


Gülmez, yapılan incelemelerde kenenin atılırken vücuda hiçbir zarar vermediğini belirterek, "Üniversite hastanesinde yapılan incelemede, kenenin vücuttan tamamen çıkarılmış olduğu tespit edildi. Doktorlar çocuktan kan alarak tahlile gönderdi. Tahlil sonucu perşembe günü belli olacak. O zamana kadar, çocuğun bakımını evde yapacağız" dedi.

Baba Gülmez, mahallelerinde çok sayıda başıboş ve sahipsiz köpeklerin gezdiğini, çevre temizliğinin de yeteri katar yapılmadığını belirterek, "Olaydan sonra mahallenin ilaçlanması için belediyeye telefon açtım. Ancak yetkililer ilaçlamayı kendimizin yapacağını söylediler. Bizim tüm mahalleyi ilaçlamaya gücümüz yetmez. Bu gün benim çocuğum, yarın da başkasının çocuğu. Bunun için bir an önce önlem alınarak, ilaçlamanın yapılması gerekiyor" dedi. Baba Osman Gülmez, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu da sözlerine kaydederek, "Daha önce hiç böyle bir olay olmadı. İlk kene ısırığı benim çocuğumda oldu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 17:12:39
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 17:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?