6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kızılırmak'ta eskimo usulü balık avı

Sivas'ta bazı vatandaşlar, Türkiye'nin en uzun nehri olan ve bazı bölümlerinde soğuk hava nedeniyle buz kütleleri oluşan Kızılırmak'ta ırmağın üzerindeki buz tabakasını baltayla kırarak Eskimo usulü balık tutuyor.

Özellikle akıntı olmayan bölümlerinin tamamen donduğu nehre gelen balıkçılar, buzu baltayla kırdıktan sonra suya ağ atarak balık tutmaya çalışıyor.

Balıkçılardan Rüştü Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık avlamak için ırmağın üzerindeki buz tabakasını baltayla kestiklerini belirterek, ''Keserken bayağı zorlandık. Yer bulmakta zorluk çekiyoruz. Uygun yer bulmak için çok dolaştık. Bazı yerlerde yaklaşık 30-40 santimetre arasında buz kütlesi var. Ancak burada iyi bir yer bulduk ve burayı açabildik'' diye konuştu.

Irmağın derin olduğunu ve üzerinde gezmeleri nedeniyle tehlike taşıdığını ifade eden Polat, ''Bazen zorlandığımız oluyor. Buz kırılıp içine düşen arkadaşlarımız oldu'' dedi.

Hem satmak hem de ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla avlandıklarını kaydeden Polat, alışkın oldukları için soğuk havada balık tutmanın zor olmadığını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 18:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?