7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Amatör küme maçlarına tehir

Son 40 yılın en soğuk mevsiminin yaşandığı Sivas'ta hava sıcaklığının eksi 15 derecelere kadar düşmesi hayatı olumsuz etkiledi.

Sivas'ta hava sıcaklığının geceleri eksi 30, gündüzleri de en az eksi 15 derecelerde seyretmesi hayatı olumsuz etkiledi. Mahalle aralarındaki çeşmelerde akan sular donarken, doğalgaz kombilerinin tahliye borularından çıkan buharlı sular 1 metreyi geçkin buz sarkıtları oluşturdu. Bazı evlerin balkonları ise buzla kaplandı.

Vatandaşların güneşin vurduğu kaldırımları tercih ettiği gözlenirken, yaşlılar bu yıl en soğuk kış mevsimini gördüklerini belirtti.

Sivas Valiliği tarafından soğuk hava nedeniyle okullarda verilen iki günlük tatilin, sıcaklığın hafta sonu daha da düşmesinin beklenmesi nedeniyle uzayabileceği ifade edildi.

Diğer taraftan sürekli dışarıda çalışan hal esnafı da soğuk hava nedeniyle kepenk kapattı.

Sivas'ta amatör küme maçlarına soğuk engeli 

Sivas Futbol Tertip Komitesi, soğuk hava nedeniyle amatör kümedeki futbol karşılaşmalarını bir hafta tatil etti.
Futbol İl Temsilcisi Hayrettin Yıldız, etkisini sürdüren aşırı soğuklar nedeniyle Sivas'ta amatör küme karşılaşmalarına 1 hafta ara verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Kararın Sivas Futbol Tertip Komitesi tarafından alındığını belirten Yıldız, olumsuz hava koşullarının futbolcuları etkilediğini, geçen haftaki karşılaşmalarda zor anlar yaşadıklarının görüldüğünü ifade etti.

Yapılan gözlemler sonucunda da amatör kümede bu hafta yapılması planlanan karşılaşmaların ertelediğini bildiren Yıldız, soğuk havanın etkisini sürdürmesi halinde karşılaşmalara 1 hafta daha ara verilebileceğini kaydetti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 14:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?