7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

STK üyelerinden gönüllü yardım

Sivas'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin katılımıyla oluşturulan Sosyal Hizmet Gönüllüleri, Sivas'taki Sivas Devlet ve Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'nde açtıkları stantlarda, hastaneye gelen yardıma muhtaç insanların evrak takipleri ile barınmalarını sağlamak için yardımcı olacakları bildirildi.


Konuyla ilgili olarak Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi poliklinikler bölümünde açılan Sosyal Hizmet Gönüllüleri Danışma Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tahir Özel, gönüllü vatandaşların hizmet vereceği bu merkezde, hastaneye gelen yaşlı, özürlü, okur yazar olmayan ve kent dışından gelen vatandaşlara, evrak takibi ve gidecekleri bölümlerde yardım edeceklerini belirterek, "Hastanelerimize her gün bir çok hasta geliyor. Bu hastaların işlerini takip etmelerinde sıkıntı çektiklerinden, böyle bir uygulama başlattık. Burada her gün gönüllü arkadaşlarımız duracak ve hizmet almak isteyen kişilere yardımcı olacak" dedi.


Uygulamanın Sivas'taki iki devlet hastanesinde yapılacağını söyleyen Özel, kent dışından gelen ve barınacak yeri olmayan kişilere de yardım edileceğini belirterek, "Hasta ile Sivas'a gelen ve barınacak yeri olmayan refakatçilere de gönüllü arkadaşlarımız yardımcı olacak. Onların kalacak ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacaklar" dedi.
İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı ise sağlık ve sosyal hizmetlerin birbiri ile aynı orantıda hizmet olduğuna dikkat çekerek, "Hasta sayımız fazla olduğundan ve personel yetersizliğinden bazı karışıklıklar oluyordu. Hizmet gönüllüleri sayesinde, vatandaşlarımız beklemeden bu sayede işlerini yaptırabilecekler" dedi.
Yapılan konuşma sonrasında bu projeyi yapan Sivas Devlet Hastanesi hemşirelerinden Gülşah Gözata, yaşlı bir kadına yardım ederek, tedavisinin yapılmasını sağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 17:14:31
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 17:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?