6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

1 milyon YTL toplandı

Sivas Valisi Hasan Canpolat, geçtiğimiz ay Pakistan ve çevresindeki ülkelerde yaşanan deprem felaketi sonrasında belgeye gönderilmek üzere başlatılan kampanyalardan olumlu sonuçlar alındığını belirterek, 1 ay içerisinde toplanan para miktarının 1 milyon YTL'ye yaklaştığını söyledi.

Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Vali Canpolat, yaşanan deprem olayı sonrasında Pakistan'a ve çevre ülkelere gönderilmek üzere Sivas Valiliği olarak 14 Ekim 2005 tarihinde 6 ay sürecek olan 'Şimdi Sıra Bizde' adı altında yardım toplama kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Kampanya çerçevesinde ilk olarak Vali Yardımcısı Ali Mantı başkanlığında bir komisyon oluşturulduğunu belirten Vali Canpolat, tüm bankalara hesap açıldığını, el afişleri, pankart ve broşür hazırlanarak, yardımların artması için halka ulaşıldığını, esnaf ve işadamlarına ziyaret yapılarak yardım toplandığını, İl Müftülüğü'nün camilerde, Valiliğin yardım çadırında, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğrenci ve öğretmenlere dağıttığı yardım zarflarında ve yapılan yardım kumbaralarıyla para toplandığını belirtti.

Kampanyanın yaklaşık 1 ay önce başladığını belirten Vali Canpolat, Sivas halkının bu kampanyalara Sivaslıya yakışır şekilde katıldıklarını belirterek, toplanan miktarları şu şekilde açıkladı: "Kamu kurum ve kuruluşları 134 bin 313 YTL, ilçeler 44 bin 732 YTL, seyyar kumbaralar, yardım çadırı ve ziyaretlerden 232 bin 722 YTL, 11 tanesi açılan sabit kumbaralardan 3 bin 780 YTL, İl Müftülüğü tarafından 260 bin YTL, Milli Eğitimi Müdürlüğü'nün okullara gönderdiği yardım zarflarından 224 bin 664 YTL, Ticaret ve Sanayi Odası'ndan 20 bin YTL, İl Genel Meclisi'nden 2 bin 10 YTL, Eczacılar Odası'ndan 3 bin YTl ilgili hesaba yattı. İl Müftülüğü tarafından toplanan 34 bin YTL hesaba aktarılmayan tutar ile toplam 959 bin 221 YTL bağış toplanmıştır" dedi.

Bağışlar içerisinden Gemerek İlçesi'nden 1 tane alyans yüzük ile Sivas merkezdeki yardım çadırına 1 alyans yüzükle bir de bilezik bağışlandığını kaydeden Vali Canpolat, bileziğin bozdurularak paraya çevrildiği, yüzüklerin de Valilik binasındaki Şeref Müzesi'ne konulacağını kaydetti. Vali Canpolat, 1 ay gibi kısa sürede toplanan bu miktarın kendilerini gururlandırdığını da belirterek, "Yapılan bu yardım kampanyasına bağış yapan hemşehrilerim, Sivaslılar'ın yüreğinin ne kadar büyük ve ne kadar fedakar olduğunu göstermiştir" şeklinde konuştu.

Vali Canpolat, kampanyanın çeşitli etkinliklerle 14 Nisan 2006 tarihine kadar devam edeceğini de hatırlatarak, "Aralık ayı içerisinde hayırsever vatandaşlarımızın yapacağı yiyecek ve el sanatlarının satılacağı kermes açacağız. İlk kez kayıt ücretli doğa yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Ayrıca Sivas'taki profesyonel ve amatör sanatçıların karma yapacağı ve benim de 6 adet çalışmamla katılacağım resim sergisi açılacak. Bunların tamamının geliri Pakistan'a yardım hesabına yaptırılacak. Yürüyüş, belli bir ücret karşılığında olacak ve taban fiyatı belirlenecek. Onun harici katılımcılar istediği kadar para verip kayıt olabilecek. Hava şartları da el verdiği takdirde Kardeşler Ormanlık alanı veya Paşa Fabrikası piknik alanında olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 11:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?