7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

500 kişiye yemek

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ramazan ayı içerisinde kuracakları iftar çadırında günlük 500 kişilik yemek vereceklerini söyledi. Sivas Belediyesi'nin sosyal işler konusunda Belediye Eğitim Kültür Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Aydın, bu yılki Ramazan çadırını Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesine kuracaklarını söyledi.

Günlük 500 kişiye yemek vereceklerini belirten Başkan Aydın, "Bu yıl farklı bir uygulama yapacağız. İftar vakti evlerine yetişemeyenlere yönelik olarak kuracağımız çadırda 500 kişilik yemek vereceğiz. İftar sonrasındaki Teravih namazı sonrasında da bu çadırımızda sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Müzik ve çeşitli gösteriler sunacağız" dedi.

Başkan Aydın, Sivas Belediyesi bünyesinde kurulan Hayat Ağacı Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Aydın, "Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü ve Hayat Ağacı Sosyal Yardımlaşma Derneği ortaklığında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarımız devam edecektir. Türkiye'de bir ilk olacak olan Gıda Market, önümüzdeki günlerde hizmete girecek. İhtiyaç sahiplileri buraya gelerek belirlenecek ölçülerde istediği tüm gıda maddelerini bir market ortamında alacak" diye konuştu.

Hayırsever ve işadamlarını da yardıma davet eden Başkan Aydın, "Belediyemiz ve derneğimiz imkanlarında ihtiyaç sahiplerine vereceğimiz yardımların artması için hayırsever ve iş adamlarımızı yardıma davet ediyorum. Çünkü, işadamlarımızın buraya vereceği her yardım, kendilerinin vergilerinden düşecek. Bizse yardım yapanlar hem yardım yaparak, ihtiyaç sahiplerine ulaşmış olacak hem de vergilerini vermiş olacaklar" dedi.

Başkan Aydın, özellikle Ramazan aylarında yapılan yardımlarda istismarların yaşandığını da sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti: "Bizler, bize verilerek dağıtılması istenilen yardımların bırakıp gidilmesini istemiyoruz. Hayırseverlerin verdikleri yardımı kimlere ve hangi şartlarda verildiğini, ihtiyaç sahiplerine gidip gelmediğini görmelerini istiyoruz".

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 10:09:33
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 19:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?