6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

And içerek usta oldular

Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 2 bin 216 acemi er, düzenlenen törenle yenim etti.

Kar yağışı nedeniyle yemin töreni Garnizon Komutanlığı'ndaki sinema salonunda yapıldı. 1985/4. dönem 2 bin 216 askerin yemin ettiği törende bir konuşma yapan 5. Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Arif Çakır, Ankara'dan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel'in tüm yemin eden asker, askeri personel ve asker yakınlarına selamlarını getirdiğini belirterek, "And içmek; şahitler huzurunda vatana ve millete sadakatle hizmet etmek için namus ve şeref üzerine sözlerin verildiği bir karardır" dedi.

Bu törenlerin sembolik görüntülerin ötesinde derin manalar ifade ettiğini belirten Çakır, Mehmetçiklerin Türk milletinin şerefli evlatları olduğunu vurgulayarak, "Türk Ordusu bu şerefli Mehmetçiklerden meydana gelmektedir. Bu nedenle Türk Ordusu Türk Milletinin ordusudur. Bugün bir elinizi namus bildiğiniz silahınız üzerine, diğer elinizi de kardeş bildiğiniz silah arkadaşınızın omzuna koyarak aileleriniz ve şahitler huzurunda ant içtiniz. Gücünü milletinden, cesaret maharetini atalarından, kendine güveni şanlı geçmişinden alan Türk Ordusu'nun kahraman birer ferdi oldunuz. Bugün burada ettiğiniz askerlik yeminine ömür boyu sadık kalacak ve atalarımızın canlarını feda ederek kurdukları bu Cumhuriyete şimdi sizler koruyacak ve kollayacaksın" diye konuştu.

Vatan savunmasında en gerekli olan şeyin silahtan ziyade, iyi eğitilmiş onurlu ve şerefli insanlar olduğuna dikkat çeken Çakır, "Türk milletinin en önemli silahı yüreği vatan sevgisi ile dolan cesur, sadık ve iyi eğitilmiş Mehmetçiğidir. Vatan sevgisi, cesaret ve sadakat Türk gençlerinin ortak özelliğidir. Geriye eğitim kalmaktadır. İşte bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri eğitime büyük önem vermektedir. Alacağınız eğitim sadece askeri eğitimle sınırlı değildir. Kıtalarınıza gittiğinizde askeri eğitimin yanında hiçbir mesleği olmayanlara meslek edindirme kursları ile sivil yaşantınızda da yararlanabileceğiniz eğitimler verilecektir. Askerlik mesleğini tamamladığınızda da fikren ve bedenen gelişmiş olarak sapasağlam aile yuvalarına döneceksiniz. Asker ocağında edindiğiniz bilgiler ve kazandığınız yetenekler ömür boyu sizlere faydalı olacaktır. Gerek askerlik hizmetinde, gerekse askerlikten sonraki yaşantınızda Atatürk ilke ve inkılapları her zaman rehberiniz olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak ve Atatürk'te bizim tartışmasız ebedi liderimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrasında yemin eden askerler aileleri ile kucaklaşırken, törende en çok dikkati babalarının yemin törenini izlemeye gelen çocuklar çekti.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 17:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?