7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bakan Şener, Sivas'ta

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 86. yıldönümü kutlamalarına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Bu ülke, insanımızın birbirine duyduğu saygıyla ve sevgiyle kurulmuştur" dedi.

Özel bir uçak ile Sivas'a gelen Bakan Şener, kutlama programına Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Ardından Hükümet Meydanı'ndaki törenlere geçildi. Yağmur nedeniyle geç başlayan programda, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Vali Hasan Canpolat'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Şener, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin öneminden bahsetti. Cumhuriyet rejiminin 4 Eylül 1919'da Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları tarafından Sivas'ta başlatıldığını belirten Şener, "Biz bu ülkeyi birbirimize duyduğumuz güven ile inşa ettik. Bu ülke, insanımızın birbirine duyduğu saygıyla ve sevgiyle kurulmuştur. Yücelmesi, büyümesi ve gelişmesi de insanımızın birbirine duyacağı sevgi ile gerçekleşecektir. Tüm kurumlarımız, milletin kurumlarıdır. Tüm kurumlarımız, milli hareketimiz ve her şeyimizle dayanışma içerisinde, sevgi içerisinde büyük ve güçlü bir Türkiye inşa etmek hepimizin temel vazgeçilmesidir" dedi.
Yapılan konuşma sonrasında 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 86. yıldönümü şerefine tamamlanan, açılışı yapılan ve temeli atılan fabrika, okul, sağlık ocağı, yol gibi çalışmalardan oluşan 86 projenin açılışı ve temel atımını anlatan slayt gösterisinin ardından, bunların temsili açılışı ve temel atımları Bakan Şener tarafından yapıldı.

Daha sonra Sivas merkez ve 16 ilçesinin folklor özelliklerini taşıyan geçit töreni yapıldı. Burada bazı ilçelerden gelen yöresel yemekler Bakan Şener'e ikram edilirken, Şener de kendisine ikram edilen hamur kızartmasını basın mensuplarına verdi.

Ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'ne giden Şener, Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçılarının canlandırdığı 4 Eylül Sivas Kongresi'ni izleyerek, sanatçıları tebrik etti.
Bu yıl 86. yıldönümü kutlanılan 4 Eylül Sivas Kongresi etkinliklerine Bakan Şener'in yanı sıra Sivas Milletvekilleri Selamı Uzun, Orhan Taş, Ömer Kulaksız ve Osman kılıç ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve BBP Genel Saymanı Nevzat Yanmaz da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 11:20:31
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 11:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?