4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Böyle insanlık olur mu?

Sivas’ta kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan, test sonucu pozitif çıkan, tedavisinin ardından taburcu edildikten sonra tedbir amacıyla yeniden hastaneye yatırılan G.Y'ye , taburcu edilip köye döndüğünde tepki gösterildi.

G.Y'yi köyde tavukların itlaf edilmesinden sorumlu tutan köylüler, genç kadının aralarına kabul etmedi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’ndeki tek kişilik odasında basın mensuplarıyla görüşen G.Y, "Taburcu edilip Yellice Köyü’ne gidince bazı kişiler, ’bu durumu köyümüze sen getirdin’ dediler. Benim bunu kasten yaptığımı ileri sürdüler" dedi.

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenen G.Y, yorgun ve hasta olduğunu, daha öncekilerle aynı belirtileri yaşadığını iddia etti.

Daha önce tavukla temas ettikten sonra rahatsızlandığını anlatan G.Y, "’Tüm vücudum ağrıyor. Daha önce geçirdiğim rahatsızlıkta olduğu gibi. Daha önce tahlil sonucum pozitif çıkmıştı. Şimdi daha sonuçlarım gelmedi" dedi.

Hastane yetkilileri ise kendilerine çeşitli şikayetlerle başvuran G.Y’nin tetkiklerinde ve muayenesinde anormal bulguya rastlanmadığını bildirdiler.
Sivas’ta 9 Ocak’ta kuş gribi şüphesiyle CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan ve test sonuçları pozitif çıkan G.Y. ile 3 çocuğu, önceki gün taburcu edilmişti.
.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 19:33:55
Güncelleme :16 Ocak 2006 Pazartesi 19:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?