7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Engellilere bilgisayar desteği

Türkiye Ortopedik Engelliler Derneği Sivas Şubesi'ni ziyaret eden Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, daha önceki ziyaretinde söz verdiği bilgisayarı Dernek Başkanı Mehmet İmre'ye teslim etti.

Bazı komutanlarla birlikte derneği ziyarete gelen Tuğgeneral Erenel, daha önceki ziyaretinde dernek yetkililerine bilgisayar alacağı sözünü verdiğini ve şimdi de yardımseverlerin desteğiyle alınan bilgisayarı getirerek sözünü tuttuğunu belirtti.

Konuşmasında, engellilere sürekli sahip çıkılması ve desteklenerek topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayan Tuğgeneral Erenel, "Hepimiz aynı toplumun bireyleriyiz. Özürlü olmak kişinin istediği bir olay değil. Ancak engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak için sürekli destek vermemiz gerekir. Garnizon Komutanlığı olarak sürekli engellilerin yanındayız. Bugün dernek binasına gelirken 86 merdiven çıktık. Böylesi yüksek bir binada engelli derneğinin olmaması gerektiğini daha önce de söylemiş, engelli arkadaşlarımızın daha kolay kullanabilecekleri bir yere kavuşabilmeleri için durumu belediye başkanına iletmiştim. Umarım bu kısa sürede çözümlenecek. Bununla birlikte Sivas Orduevi'ne gelecek olan engelliler için de yeni düzenleme yapıyoruz. Giriş bölümündeki merdivenin yanına engelli misafirlerimizin rahatça çıkıp inebilecekleri bir merdiven ve yol yapacağız. Ayrıca yardım pullarını da alarak derneğe destekte bulunuyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Mehmet İmre ise en büyük özrün sevgisizlik olduğunu belirterek, "Tugay Komutanlığı'nın bize verdiği bu destekler bir ağabey şefkati ile bizleri mutlu etti. Teslim aldığımız bilgisayarla tüm dünyaya açılacağız. İletişim çağında teslim aldığımız bu bilgisayarla birlikte bir web sayfası kuracağız. Böylelikle hem yapacağımız çalışmaları, hem de özürlü üyelerimizin tüm sorunlarını dünyaya duyuracağız" diye konuştu.
Yapılan konuşma sonrasında Tugay Komutanı Tuğgeneral Erenel, bilgisayarı İmre'ye teslim ederken, İmre de Tugay Komutanı Tuğgeneral Erenel'e teşekkür belgesi verdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 16:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?