7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Erlerin okuma yazma azmi

Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve okuma yazma bilmeyen 18 er, 66 saatlik eğitim programının ardından okur yazar belgelerini törenle aldı.

Tugay Komutanlığı konferans salonunda düzenlenen belge törenine Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Dalcı, askeri erkan ve kursu bitiren erler katıldı. Okuma yazma bilmeyen erlere eğitim veren Piyade Üsteğmen Ersin Doğan Arslan, eğitim süresinin 60 saate kadar kısaltıldığını belirterek, bu kısa sürede eğitim alan 25 erden 18'inin başarılı olduğunu söyledi.

Bu arada kursu başarıyla tamamlayan Piyade Er Yakup Gevher, bu zamana kadar büyük eksikliğini hissettiği okuma yazmayı asker ocağında öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Köyüme döndüğümde herkese okuma yazmayı tavsiye edeceğim" dedi.

Son olarak konuşan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erenel ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin halkıyla bütün olduğunu ifade ederek, "Bundan dolayı halkımıza vefa borcumuz vardır. Bu borcu da şimdi olduğu gibi her alanda eğitimle gösteriyoruz. Desteklerinden dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, erlerimi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Tören, başarılı olan erlere ve eğitim veren komutanlarına başarı belgelerinin takdimiyle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 11:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?