7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kar yağışı taşımalı eğitimi aksatıyor

Sivas'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 12 köyde taşımalı eğitim yapılamıyor.

Sivas Valiliği Kriz Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 220 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten yetkililer, Şarkışla ilçesine bağlı 3, Koyulhisar ilçesine bağlı 9 köyde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitimin yapılamadığını bildirdiler. Yetkililer, yolların açılmasının ardından söz konusu köylerdeki öğrencilerin okullarına götürülebileceklerini kaydettiler.

Suşehri-Şerefiye-Zara, Suşehri-Refahiye ayrımı-İmranlı ve Koyulhisar-Mesudiye ayrımı-Ortakent il yollarının ulaşıma kapalı olduğunu belirten yetkililer, kenti çevre illere bağlayan ana arterlerde ulaşımda sorun bulunmadığını ifade ettiler.

Ayrıca Sivas'ın 10 ilçesinde 94 yerleşim birimi ile haberleşmenin sağlanamadığını ifade eden yetkililer, bu sorunun giderilmesi için ekiplerin çalıştığını kaydettiler.

Ana yolların ulaşıma açık kalması için Karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, sürücüleri buzlanmanın olduğu bölgelerde dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıyor.

Bu arada, il ve ilçe merkezlerinde belediye ekiplerinin kar temizleme çalışmaları da aralıksız bir şekilde devam ediyor.

zaman
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 11:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?