6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kar yağışı tekrar başladı

Sivas'ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri seferber olurken, çok sayıda köy yolu kapandı, bazı köylere de elektrik ve telefon bağlantısı kesildi. 9 köyün taşımalı eğitimine de ara verildi.

Sabaha karşı etkili olan kar yağışı, Sivas'ı yine beyazlara bürüdü. Yağış nedeni ile belediye ekipleri seferber olurken, kentin işlek caddelerinde iş makinelerinin yardımı ile kar kürüme ve temizleme çalışmasını başlattı.
Şehir dışında da etkili olan kar yağışı nedeni ile 253 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü yol açma çalışmalarının kar ve tipi nedeni ile zaman zaman aksadığı öğrenildi.

Bu arada, yağış nedeni ile kapalı yolu olan 9 köyde taşımalı eğitime yolların açılana kadar ara verildiği bildirilirken, 154 köyle telefon bağlantısının kesik olduğu belirlendi. 41 köye de elektrik enerjisinin verilmediği öğrenilirken, Suşehri-Şerefiye ile Şerefiye İmranlı arasındaki Ortaköy yol ayrımında şehirler arası yolun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Karayollarında ise sürekli denetim yapan Bölge Trafik ekiplerinin, sıkıntılı olan yolları Karayolları Bölge müdürlüğü'ne bildirerek, çalışma yaptırdıkları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?