7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kutan: AB bizi almaz

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Türkiye'nin AB'ye alınmayacağını ileri sürerek, "Bunlar bizi ne kapıdan içeri alacaklar, ne de bırakıp gitmemizi sağlayacaklar" dedi.

Partisinin Sivas Merkez İlçe Başkanlığı'nın 2. Olağan Genel Kurulu'na katılan Kutan, yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin çalışmalarını eleştirdi. Hükümetin dış politikada ülke etrafında cereyan eden olaylara duyarsız kaldığını savunan Kutan, iç politikada da ekonominin iyi olmadığını söyledi. Kutan, Türkiye'nin AB'ye alınmayacağını ifade ederek, "Birçok ülke Türkiye'nin AB'ye alınmasına sıcak bakmıyor. Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda özel statü tanınması bir çok ülke tarafından söyleniyor. Bu adamların niyeti, Türkleri AB'ye almak değil, kendi başlarına da bırakmak değildir. İçeri almayalım, gitmelerine de izin vermeyelim. Ola ki, 'Erbakan gibi bir adam çıkar 800 milyon Müslüman cemaati bir araya getirir ve D-8'i kurarlar 'diyorlar. Onun için ne alacaklar, ne de salacaklar" dedi.

SP Genel Başkanı Recai Kutan, hükümet yetkililerini AB konusunda bir çok defa uyardıklarını da belirterek, şöyle devam etti:
"AB, 180 sayfadan oluşan bir rapor hazırladı. Raporu açıklayan sayın Başbakan, bu raporun Türkiye'nin lehine olduğunu söyleyerek, yerine oturdu. Tercüme edildiğinde bu raporda haince planlar olduğu ortaya çıktı. Raporda, Türk toplumu içinde Kürtler ve Aleviler'in olduğu belirtilerek, Kürt ve Aleviler'e azınlık statüsü tanınması isteniyor. Vaktiyle Avrupa ülkeleri Lozan anlaşmasını imzalamışlardır. Lozan diyor ki, Sırp toplumu içerisindeki azınlıklar Ermeniler, Yahudiler ve Rumlardır. Onun dışında Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Arabı, Boşnağı, Arnavudu bu ülkenin asli vatandaşlarıdır. Adamlar demek ki, Lozan'ı bölmek ve bizi toplum olarak bölmek istiyorlar. Bundan daha tehlikeli madde ise Türkiye'nin güneydoğusundaki su kaynaklarıdır. 'Fırat ve Dicle nehirlerinde inşa edilmiş baraj ve sulama hizmetleri milletlerarası bir kuruluşa devredilmelidir' diyorlar ve ekliyorlar ki, 'eşitlik ilkesi içerisinde bu sulardan İsrail ve yakın komşuları da istifade etmelidir'. Siz Avrupa'dan herhangi bir ülkeye buna benzer bir teklif yapsanız adamlar bize 'siz kafayı mı üşüttünüz?' derler. Böylesine hain bir teklif karşısında bu hükümetten herhangi bir reaksiyon çıkmadı, sesleri de çıkmadı."

Konuşmasının sonunda partililere de seslenen Kutan, SP'nin iktidara gelmesi için hemen çalışmalara başlamalarını istedi.

Yapılan konuşma sonrasında Kutan, Ankara'ya dönerken, tek liste halinde yapılan seçimlerde geçerli oyların tamamını alan Nuh Aslan, Merkez İlçe Başkanlığı'na seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 11:53:29
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 20:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?