6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Lorant ikinci yarıyı düşünüyor

Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, Turkcell Süper Ligi'ndeki ilk yıllarında mevcut kadrolarıyla 24 puan almayı başardıklarını belirterek, "Mevcut kadroyla bugüne kadar yapacağımızın en iyisini yaptık. Devre arasında yapacağımız transferlerle ikinci yarıda çok daha iyi bir Sivasspor olacak" dedi.

Teknik Direktör Werner Lorant, Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısıyla sezonun ilk yarısını değerlendirdi. Süper Lig'deki ilk yıllarında ilk yarıda topladıkları 24 puanın iyi bir sonuç olduğunu ifade eden Lorant, "Şu an için 24 puan topladık. Bu kadar puanı da alamayabilirdik. Bununla yetinilmesi gerekiyor. Süper Lig'e çıktığı ilk yılında bir takımın elini kolunu sallayarak üst sıralara çıkacağı konusunda açıklama yapanlar futboldan anlamıyor. Bu başarının alınmasının bu kadar kolay olmadığını belirtmek istiyorum" diye konuştu.

İlk yarının son maçında Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatan Lorant, "Önümüzde bir Ankaragücü maçı var. İlk yarının son maçı olmasına rağmen Ankaragücü maçına çok iyi konsantre olmamız gerekiyor. Ankaragücü karşısında maçın skorunu etkileyecek iki oyuncumuzdan yoksun olarak sahaya çıkacağız. Ankara'da galip gelerek ligi 27 puanla bitirmeyi istiyoruz" dedi.

Konyaspor beraberliğini iki önemli oyuncudan yoksun olarak sahaya çıkmalarına bağlayan Lorant, "Konyaspor karşısında aldığımız bir puandan mutlu oldum. Çünkü Konyaspor çok iyi ve tecrübeli bir takım. Onlar belki tecrübesi olmayan bir Sivasspor'a karşı oynadılar, ama tam kadroyla sahaya çıksaydık, belki sahadan 3 puanla ayrılabilirdik" ifadelerini kullandı.

Kaleci Petkoviç, Anderson ve Balili'nin güzel maçlar çıkardığını belirten Alman teknik adam, "Kaleci Petkoviç, ameliyat oldu ve iyileşti. Bir iki maç hariç çok güzel performans sergiledi. Yaşının genç olması nedeniyle iyi işler başardı. Bizi üzen aptalca bir şekilde sakatlanması oldu. Anderson ise lig boyunca gollerini Sivas'ta kendi sahamızda yaptığımız maçlarda attı" diye konuştu.

Sivasspor'da mevcut kadronun bugüne kadar yapacağının en iyisini yaptığını kaydeden Lorant, "Sevinecek tek taraf ana kadroda ligin sonuna geldiğimizde sadece 2 sakatımızın olmasıdır. Bu sayı çok daha fazla olabilirdi. Bu nedenle de bir mutluluk daha yaşıyorum. Son maçımızın deplasmanda olması beni biraz teselli ediyor" dedi.

2 Ocak'ta Antalya'da kampa gireceklerini belirten Lorant, "Ankaragücü maçından sonra tatile gireceğiz. Devre arasında bazı futbolcular takımdan ayrılmak zorunda kalacak. Her takımda olduğu gibi yeni futbolcular da kadromuza dahil olacak. İlk yarıda eksik gördüğümüz mevkilere transferler yapacağız. Transfer listemiz hazır, kamp tarihine kadar transferler yapılacak. Kimin gelip kimin gideceğini rapor halinde yönetime sundum, yönetim her şeyi biliyor ve konuya vakıflar. Yeni transferler 2 Ocak'ta yapılacak Antalya kampında takımla birlikte çalışmalara başlayacak" diye konuştu.

Başarılı futbolcu Hayrettin Yerlikaya'nın transferi konusunda sorulan soruya tepki gösteren Lorant, "Hiçbir transfer teklifinden haberim yok. Bu benim ilgimi çekmiyor, zaten bu konuları konuşmak istemiyorum. Şu an beni ilgilendiren tek konu Ankaragücü ile oynayacağımız karşılaşma. Beni de Hayrettin'i de ilgilendiren tek konu bu. Transfer konusu bugün beni ilgilendirmiyor" ifadelerini kullandı.

Sivassporlu taraftarlara sitem eden Lorant, "İçerideki maçlara daha fazla kişinin gelmesi gerekirken çok taraftar gelmedi. Buna çok kızgınım. İkinci konu da bazı taraftarın futbolcuma küfür etmesidir. Bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Bunu hiçbir şekilde kabullenemedim. Sadece maraton tribünündeki bir grup taraftarın sürekli takımı destekliyor. Bu taraftarlara teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 16:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?