6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Pakistan'a yardım sergisi

Sivas Valiliği'nce 6 ay süreli olarak başlatılan ve bugüne kadar çeşitli etkinliklerle devam eden "Sivas Valiliği Pakistan'a Yardım Kampanyası" kapsamında Vali Hasan Canpolat'ın yaptığı 7 resmin de yer aldığı 110 eserli resim sergisi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanat severler ve yardım severlerin izlenimine sunulan Vali Canpolat'ın 7, Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri ile amatör ressamların toplam 110 eserinin bulunduğu, gelirinin de Pakistan'a bağışlanacağı serginin açılışı Vali Hasan Canpolat, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır ve Cumhuriyet Başsavcısı Cevat Barutçu tarafından yapıldı.

Serginin gezilmesi sırasında açıklama yapan Vali Hasan Canpolat, bu serginin amacının Pakistan'da yaşanan deprem sonrasında zarar görenlere yardım olduğunu belirterek, "Biz bu yardımı sadece para olarak görmüyoruz. Gördüğünüz gibi buradan bir çok kişi ve kurumlardan katılım var. Değişik ve güzel bir şey oldu. Sergiye katılım, ressamların kendileri için önemli ve değerli olanları buraya bağışlamalarıyla oldu. Bu para bağışlamaktan çok daha anlamlı ve güzel bir destek. Bu gibi farklı ve güzel kampanyalarla desteğimize devam edeceğiz. Kampanyada süreklilik sağlayacağız" dedi.

Sivas Valiliği tarafından Pakistan'a yardım için başlatılan kampanyanın 6 ay daha süreceğini ve bugüne kadar çeşitli etkinliklerle 1 trilyon lira para toplandığını belirten Vali Canpolat, bu sergi ile birlikte insanlar arasında sosyal birlikteliği sağlamak için de güzel bir katkı olduğunu vurguladı.

Sergide toplam 110 eserin bulunduğunu ve kendisinin de yaptığı 7 resim ile sergiye katıldığını belirten Vali Canpolat, "Biz acizane sergiye ve Pakistan'a bu şekilde destek verdik" diye konuştu.

Sergilenen ve satışa sunulan resimlerde fiyat belirlenmediğini de kaydeden Vali Canpolat, resimlerin fiyatını sergiyi gezenlerin belirleyeceğini belirterek, "Bu bir bağış kampanyası olduğu için ilk etapta insanlar resimlerini bağışlıyor. İkinci bağış ise bu resimleri alanlar yapıyor. Üçüncü aşamada da bu resimleri belli kurumlara bağışlarlarsa üçüncü aşama da iyi olur" dedi.

Kendisinin sergilenen 7 resim içinde en çok hangisini beğendiği sorusuna ise Vali Canpolat, "Resmi yapan insan için hepsi değerlidir. Kendimiz için değerli. Ancak bunu sergiye gezenler belirleyecek" şeklinde cevap verdi.

Bu arada, Vali Hasan Canpolat'ın 7 eserini Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal almak isterken, serginin ilk alıcısı olan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Hacı Osman Yıldırım, Pakistan'a bu şekilde destek verdiklerini belirtti. Yıldırım, "Kurtuluş Savaşı'nda ülkemize en çok destek veren kardeş ülke Pakistan'a deprem sonrasında oda, şirket ve birey olarak çeşitli yardımlarda bulunduk. Şimdi de Valiliğin açtığı resim sergisinde Atatürk resmini alarak, ilk desteği yapmış olduk" dedi.

Sergi, 23 Aralık 2005 Cuma gününe kadar açık kalırken, isteyen kişilerin yaptıkları resimlerin de bağış olarak satılması için kabul edileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 17:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?