6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Pilavdan zehirlendiler

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kampüsü içerisinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı karma öğrenci yurdunda kalan 56 öğrenci, yedikleri yemekten zehirlendi.

CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis'e kaldırılan tedavi altına alınan öğrencilerin 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, bin 500 öğrencinin kaldığı ve yemekhanenin ortak kullanımda olan yurtta kalan öğrenciler, akşam yemeklerini yedikten sonra mide bulantısı ve baş dönmesi sebebiyle üniversite hastanesinin acil servisine geldi.

Burada tedavi altına alınan 56 öğrenci, gerekli müdahaleleri yapılarak, bazı servislere yatırıldı. Tedavileri sırasında İHA muhabirine konuşan öğrenciler, akşam yemeğinde genelde pilav yediklerini belirterek, "Mide bulantısı ve baş dönmesi olunca hastaneye geldik. Yemeği yurt binasındaki yemekhanede yedik" dedi.

Acil Servis Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hakan Şevki Eren ise, gıda zehirlenmesi teşhisi ile ilk olarak akşam saatlerinde 3'ü ağır 30 öğrencinin kendilerine müracaat ettiklerini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Hakan Şevki Eren, "Öğrencilerimize gerekli müdahaleyi yaptık. 3'ü ağır olan 30 öğrencimizi kontrol altında bulundurmak için bazı servislerimize götürerek, müşahede altına aldık. Öğrencilerimizin çoğu, yurt binasındaki yemekhaneden pilav ve tavuk yediklerini söylediler" diye konuştu.

Diğer taraftan rahatsızlanan öğrencilerin sayısının sabah saatlerine kadar 56 olduğu bildirilirken, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Orhan Önem de, yurtta bin 500 kız ve erkek öğrencinin kaldığını hatırlatarak, "Çıkan tüm yemeklerden numune aldık. Tahlil sonrasında ve hastanede yapılan araştırma sonrasında zehirlenmelerin nedeni belirlenecek. Aynı yemeklerden bizler de yedik" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 12:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?