6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Pis lokanta kalmayacak

Sivas'ta Tarım İl Müdürlüğü'nce lokanta işletmecilerine eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki toplantıda 5179 sayılı gıda kanununda belirtilen lokanta işletmelerinde asgari teknik ve hijyenik şartlar anlatıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Ender Gümüş, lokantaların örnek bir çalışma sergilemek zorunda olduğunu vurguladı. Ender Gümüş, "Diğer işletmelere cezalandırma işlemleri yapmışken lokantalarımızı ödüllendirdik. Zira ilimizde 4 lokantamıza Mavi Bayrak verdik. Ana hedefimiz sizlerin temiz üretim yapması, Sivas'ın temiz tüketim yapması, sizlerin Sivas'ı örnek il olarak dışarıya taşımasıdır. Alacağınız eğitimle, yapılacak denetimlerde eksikliklerin kalmamasını diliyorum" dedi.

İl Tarım Müdürü Mehmet Kaya ise insanın beslenmek zorunda olan bir canlı olduğunu, bu sebeple gıda ve temizlik konusunda sürekli kontroller yapacaklarını ifade etti. Kaya, "Burada önemli olan karşılıklı anlayış ve sorumluluk, bizlerin üzerine düşen eğitim ve denetlemedir. Denetleme ise doğrulanması gereken işlemdir. Bakterilerin çoğalmasının insan sağlığına zarar vermemesi için mekan temizliği, çalışan insanlar ve kullandığımız hammadde çok önemlidir. Sağlıksız gıda toplumsal bir vakadır, ötelenmesi mümkün olamaz. Yılda 200 bin kanser hastası ortaya çıkmaktadır, bunun önemli bir bölümü gıdayla ilgilidir. Kalitemizi ve standardımızı yükseltmek zorundayız. Kafa yapısı olarak, işletme olarak standartları yakalamak zorundayız" diye konuştu.

Kaya, gıda konusunun asla ihmal edilemeyeceğini, gerek işletmeler, gerekse kurumlar olarak birlikte bu toplumsal sorumluluğun yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, eğitim sonrasında işletmelerin denetimlerde zor durumlarda kalmamaları için verilen bilgileri uygulamaları konusunda uyarıda bulundu.

Eğitim toplantısında lokantacı işletmecilerine bilgilendirme semineri sunan Gıda Mühendisi Ilgın Kılıç, işletmelerde uyulması gereken asgari teknik ve hijyenik şartları anlattı.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 15:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?