7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Şapla mücadelede rekor

Sivas'ta Tarım İl Müdürlüğü'nce, merkez ve 16 ilçede sonbahar döneminde yapılan şap aşılamasında 245 bin hayvan aşılandığı belirtilerek, bir rekora imza atıldığı kaydedildi.

İl Tarım Müdürü Mehmet Kaya, şap hastalığının Türkiye hayvancılığını ekonomik yönden tehdit eden bir hastalık olduğunu belirtti. Kaya, "Bu hastalığa karşı gece gündüz demeden her türlü hava şartlarında köy köy, ahır ahır dolaşarak 245 bin hayvanı aşılama başarısı gösteren İl ve ilçe müdürlüklerimizde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Hedeflerinin Sivas'ta şap hastalığını tamamen ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Kaya, "Bu hedefe emin adımlarla ilerlemekteyiz. Bu arada resmi yazı ile uyarmamıza rağmen, şap aşısı yaptırmayan vatandaşlarımıza da 3285 Sayılı Hayvan Sağlık Zabıtası Kanunu gereği 991 YTL idari para cezası uygulanacaktır. Amacımız hayvan sahiplerine ceza uygulamak değil, ilimizi hayvan hastalığı olmayan bir bölge haline getirerek, yetiştiricilerimizin hayvancılık sektöründen daha fazla gelir elde etmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

Kaya, Sivas İl Müdürlüğü olarak 245 bin büyükbaş hayvanın aşılama programına alındığını ve aşı yapıldığını da ifade ederek, "Geçen yıl yüzde 96 olan sonbahar dönemi aşılama gerçekleşme yüzdesi, bu yıl müdürlüğümüzce yapılan eğitim çalışmaları, televizyon programları, afiş çalışmaları, muhtar toplantıları ile yüzde 102'ye ulaşarak büyük bir başarı sağlanmıştır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 13:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?