6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sivas kara teslim oldu

Sivas'ta gece etkili olan kar yağışı sonrasında kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. Yağış sonucu 21 köye elektrik verilemiyor.

Sabah evlerinden çıkan Sivaslılar, yağan kar sebebiyle zor anlar yaşadı. Birçok araç sürücüsü belediye otobüslerine binmeyi tercih ederken, bazı otomobil sürücüleri de arabalarının üzerindeki karları temizlemek için uzun süre uğraş verdi. Yayaların da yürümekte zorlanırken Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kar kürüme ekipleri kaldırımlardaki karları kürümeye başladı.

Diğer taraftan şehir dışında da etkili olan kar yağışı sebebiyle Sivas-Yozgat arası Yaraşbeli mevkiinde, Sivas-Tokat arası Çamlıbel geçidinde, Sivas-Malatya arası Yağdonduran mevkiinde, Sivas-Erzincan arası Kızıldağ geçidinde, Zara-Suşehri arası Geminbeli geçidinde, Kangal-Gürün arası Bağırsakdere mevkiinde ulaşımın güçlükle yapıldığı ve trafik ekiplerinin zincirsiz araçların yola devam etmesine izin vermediği bildirildi.

İl Kriz Masası yetkilileri, 21 köye elektrik verilemediğini belirtirken, 10 köy yolunun da ulaşıma kapalı olduğunu dile getirerek, ekiplerinin köy yolu açma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 12:21:18
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 12:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?