6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sivas yılın ilk karıyla tanıştı

Sivas'ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeni ile kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi geçerken, 4 ilçe ile 100'ün üzerinde köy yolu ulaşıma kapandı.

Geceden beri etkili olan kar yağışı nedeni ile kar kalınlığı kent merkezinde 15, şehir dışında 30 ve yüksek kesimlerde de 50 santimetreye ulaştı. Tüm uyarılara rağmen kara hazırlıksız yakalanan araç sürücüleri işe gitmek için önce arabalarının üzerindeki karları temizledi, ardından motorları ısıtarak yola çıktı. Karın tadını okula giden çocuklar çıkarırken, bisikletliler karlı zeminde güçlüklü yol aldı.Diğer taraftan şehir dışında da etkili olan kar yağışı nedeni ile Suşehri-Şerefiye, Suşehri-İmranlı, Koluyhisar-Mesudiye ve Koyulhisar-Ortakent ilçeleri arasındaki karayolları ulaşıma kapandı. 100'ün üzerinde köy yolunun ulaşıma kapandığı, birçok köy ve yerleşim biriminde ise elektrik ve telefon kesintisi olduğu öğrenilirken, kaymakamlıkların kapalı köy yollarının tespiti için çalışma başlattığı bildirildi.

Sivas-Ankara arası Yaraşbeli Geçidi, Sivas-Tokat arası Çamlıbel Geçidi, Sivas-Erzincan arası Seyfebeli ile İmranlı ilçesi yakınlarındaki Kızıldağ Geçidi, Sivas-Malatya arası Yağdonduran mevkii, Sivas-Kayseri arası, Sivas-Suşehri arası Geminbeli Geçidi'nde ulaşımın güçlükle sağlandığı, Karayolları ekiplerinin kar kürüme ve temizleme çalışmalarına aralıksız devam ettiği öğrenilirken, devam eden kar yağışı nedeni ile çalışmaların yetersiz kaldığı belirtildi. Bu arada şehir çıkışlarında uygulama yapan trafik ekiplerinin söz konusu bölgelere uzun ve zincirsiz araçların geçişine izin vermediği öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 11:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melih şahin IP: 85.107.150.xxx Tarih : 16.01.2008 22:11:23

maşALLAH maşALLAH.....görülmeye değerdii...