5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sivas'ta kar yağışı etkili oldu

Yurdun birçok bölgesini etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Sivas'ta da etkili oldu. Kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreyi geçerken, belediye ekipleri kar kürümek için seferber oldu.

Gece etkili olan kar yağışının ardından sabah saatlerinde kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreyi geçerken, yollar ve otomobillerin üzerleri karla kaplandı. Belediye Temizlik İşleri'ne bağlı ekiplerin tamamına yakını, vatandaşların çok sık kullandığı Atatürk ve İstasyon Caddeleri'nde görevlendirildi. Kaldırımlardaki karlar temizlenirken, bazı ekipler de tuzlama çalışması yaptı. Bu arada şehirlerarası yollarda da etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi.

Yüksek kesimler olan Sivas-Ankara arası Yaraşbeli mevkii, Sivas-Tokat arası Çamlıbel Geçidi, Sivas-Kayseri arası Beştepeler mevkii, Sivas-Erzincan arası Kızıldağ Geçidi, Sivas-Malatya arası Yağdonduran mevkii ile Sivas-Suşehri arası Geminbeli Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Büyük araçların zincirsiz bırakılmadığı yollarda Karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışması yaparken, Bölge Trafik ve Jandarma Trafik ekipleri de yaptıkları uygulamada sürücüleri dikkatli ve yavaş seyretmeleri konusunda uyardı. Bu arada etkili olan kar yağışının Kurban Bayramı süresince devam edeceği öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 10:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.187.15.xxx Tarih : 18.12.2007 11:42:38

Yollar buz tutmuş. Her yer tehlike saçıyor. Tüm hemşehrilerimizin daha dikkatli olmaları gerekiyor. Aman dikkat www.haber58.com