7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Yapışık ikizler savaşı kaybetti

Sivas'ta 54 gün önce göğüs ve karınlarından birbirine yapışık dünyaya gelen, "Begüm" ve "Bengü" adı konularak nüfus cüzdanları da çıkarılan ikizlerin 4 gün önce yaşam mücadelesini kaybettiği öğrenildi.

Sivas Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde 23 Aralık 2007 tarihinde, göğüs ve karınlarından birbirine yapışık toplam 3 kilogram 900 gram ağırlığında dünyaya gelen ikizler, doğumun ardından kuvöze konularak tedavi gördükleri Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde 4 gün önce yaşamını yitirdi. İkizlerin kalp, solunum ve dolaşım yetmezliği nedeniyle öldüğü bildirildi.

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Yenikarahisar beldesinin Büyükpınar Mahallesi'nde yaşayan Onur ve Güldeste Çelik çiftinin 2. çocukları olan "Begüm" ve "Bengü"nün cenazesi, hastaneden bugün alınabildi. Maddi imkansızlıkları nedeniyle beldeden hastaneye gelemeyen aile, Yenikarahisar belediye başkanlığının tahsis ettiği araçla bugün Sivas'a ulaşarak cenazeyi hastaneden teslim aldı.

İkizlerin cenazesi, aile tarafından belediyenin tahsis ettiği araçla Yenikarahisar beldesine götürülerek toprağa verildi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 14:47:20
Güncelleme :15 Ocak 2008 Salı 15:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?