5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Çiftçilere destekleme primi uyarısı yapıldı

Yozgat Tarım İl Müdürü Sıddık Aktaşçı, hububat üreticilerinin, destekleme primlerinden yararlanabilmeleri için gerekli işlemleri yaptırmaları gerektiğini söyledi. Tarım İl Müdürü Aktaşçı, yurt içinde 2005 yılında üretilen buğday, arpa, çavdar, yulaf ve çeltik üreticilerine satış belgesinin ibrazı şartı ile kilogram başına destekleme primi ödeneceğini ifade etti.

Aktaşçı, "Destekleme priminden 2005 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) özlük, ürün, arazi bilgileri kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanacaktır. Başvuru sahibinin toplam prim ödemesinin kontrolünde ÇKS'deki bilgiler dikkate alınmaktadır. Prim ödemelerine esas arazi büyüklüğü, başvuru sahibinin ÇKS'de kayıtlı arazisinin büyüklüğünü aşamaz. Üreticiler ÇKS belgesini kayıtlı oldukları il ve ilçe müdürlüklerinden alacaklardır" dedi.

Çiftçilerin prim ödemeleri için başvurularını ilgili Tarım Kredi Kooperatifi'ne yapmaları gerektiğini de ifade eden Aktaşçı, "Başvuruda bulunanlardan bu kooperatiflere üyelik şartı aranmamaktadır. Çiftçiler tarım müdürlüklerinden aldıkları çiftçi kayıt belgelerini, ürününü sattığını kanıtlayan belge ile Tarım Kredi Kooperatifleri'ne müracaat edip, gerekli kontrol ve hesaplamalar Tarım Kredi Kooperatifleri'nce yapılmak sureti ile düzenlenecek icmaller Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek. İşlemler tamamlandıktan sonra primler Ziraat Bankası'ndaki hesaplara aktarılacaktır. Çiftçilerimiz herhangi bir mağduriyete uğramamaları ve destekleme primlerinden yararlanabilmeleri için mutlaka işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 16:49:37
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 16:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?