5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Tarım Müdürlüğü'nden gıda denetimleri

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan gıda denetimlerinin artırıldığı bildirildi.

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube ekipleri, gıda maddesi üreten, satan, ve toplu tüketim yapan yerlerde gıda denetimi yaptı.

Gıda Kontrol Şube Müdürü İsmail Yalçınkaya, 5179 sayılı gıda kanunu ile gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar olan bütün aşamalarda denetim yetkisinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca yürütüldüğünü hatırlattı.

Yalçınkaya, "Öncelikle gıda denetimi konusundaki boşlukları kaldırmak için gerekli olan mevzuatlar çıkartılmış ve etkin ve kararlı denetim yapılmaya başlanmıştır. Biz de il genelinde gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketim yapan yerlerde denetim yapıyoruz. Denetimlerde şartlara uymayan iş yerlerinde yasalar doğrultusunda rapor tutuyoruz" dedi.

Gıdaların teknik ve hijyenik şartlarda üretilmesi, işlenmesi, muhafazası, depolanması ve pazarlanması gerektiğini ifade eden Yalçınkaya, "Yapılan denetimlerde tüketicinin sağlık ve ekonomik açıdan korunması yeterli ve dengeli beslenmesi de gözetilmektedir. Ayrıca tüketicilerimiz alışveriş yaparken daha dikkatli davranmalı. Aldığı ürünün üzerinde bulunan etiket bilgilerini kontrol etmelidir. Sağlıklı bir yaşam sürmek ve sağlıklı ürünler tüketebilmek için bilinçli tüketici olmamız gerekir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 00:36:57
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 00:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?