3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Yenifakılı Belediyesi'nde maaş krizi!

Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Yenifakılı İlçe Belediyesi'nde çalışan 67 işçinin bir yıldır maaş alamadığını öne sürdü.

Yozgat'ın Yenifakılı İlçe Belediyesi'nde çalışan işçilerin, bir yıldır maaş yerine az miktarlarda avans almak zorunda kaldığını belirten Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Zararsız, "İşçilerin belediyeden alacakları 200 bin YTL'ye yükselmiştir. Gece gündüz demeden çalışan işçilerimiz, Kurban Bayramı'na da maaş almadan girmektedir. Maaş alamadığı için mağdur olan işçilerimiz, evine kurban alamadığı gibi çocuklarına bir çift çorap dahi alamaz haldedir" iddialarında bulundu.

Yenifakılı İlçe Belediye Başkanı Ersin Karabulut ile görüştüklerini dile getiren Zararsız, "Başkanımız'dan işçi maaşlarının bir an önce ödenmesi için bir çözüm üretmesini istedik. Ödenmediği takdirde işçilerimizin vekaletlerini alıp alacak davası açacağız" dedi. Yenifakılı Belediye Başkanı Ersin Karabulut, işçilerin belediyeden 200 bin YTL alacaklarının bulunduğunu doğrularken, durumun İller Bankası'ndan yapılan kesintilerden kaynaklandığını söyledi. Gelirlerinin düşük olduğunu, İller Bankası'ndan gönderilen paylarının yüzde 40'nın kesilmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını kaydeden Belediye Başkanı Karabulut, "İller Bankası yüzde 40 kesinti payının dışında da kesintiler yapmaktadır. Bu kesintilerin ne olduğunu bilmiyoruz. İller Bankası yetkililerine sorduğumuzda da 'Borcunuz var ki kesilmiştir' cevabını alıyoruz. Kesintilerle ilgili bize net bilgiler gelmiyor. Bu yüzden de işçilerimizin alacakları mecburen aksıyor" ifadelerini öne sürdü.

İşçilerin kadroya alınmasıyla birlikte giderlerinin daha da yükseldiğini ifade eden Karabulut, "İşçilerimiz daha önce mevsimlik çalışıyorlardı. Borcumuz yükseldiğinde veya işimiz bittiğinde işçilerimizi çıkartıyorduk. Şimdi böyle bir durum olmadığı için alacaklar sürekli artıyor. Biz de belediyelerin gelirlerini artırıcı yönde bir çalışmanın yapılmasını istiyoruz. Ya da belirli bir süre İller Bankası'nın yüzde 40 oranındaki kesintiyi durdurmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 11:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?