5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İstihdam kurulu toplandı

Yozgat İl İstihdam Kurulu, Vali Gökhan Sözer başkanlığında toplandı. Valilik salonunda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, İş Kurumu Müdürü Şahin Altan, Çıraklık Eğitim Müdürü Cihat Avcı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı ve diğer ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda bir açıklama yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, iş bulma ve işsizlik sorununun Türkiye'nin ve Yozgat'ın önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu ifade etti. Vali Sözer, "Hem istihdamı koruyacaksınız hem geliştireceksiniz hem de yeni istihdam alanları meydana getireceksiniz. Bu toplumun, kurumların ve yönetim kademesindeki kişilerin asli görevidir" dedi.

Yatırım yapmanın sadece devletin görevi olmadığını vurgulayan Vali Sözer, "Devlet yasal ve hukuki düzenlemelerini yapmakla görev ve sorumludur. Diğer konular istihdam sağlamak, üretim yapmak, müteşebbisin, vatandaşın asli görevleri arasındadır. Bugün İş-Kur Müdürlüğü'müz de bu istihdamın artırılması ve işsizliğin önlenmesi konularında çalışmalarını sürekli olarak devam ettirmektedir. Biz bu toplantıda sorunları genel anlamda el alıp çözüm yolları aramaktayız" diye konuştu.

Daha sonra kısa bir açıklama yapan Yozgat İş Kurumu Müdürü Şahin Altan, kurumlarına kayıtlı işsiz sayısının 6 bin 62 kişi olduğunu belirterek, "Bu sayı nüfusumuzun yüzde 10'una tekamül etmektedir. Bu sayının içerisinde hiç çalışmamış kişiler olduğu gibi daha iyi şartlarda iş arayan kişiler de bulunmaktadır. Son bir yıl içersinde işe yerleştirilen işçi sayımız 464 kişidir. Bunların 385 kişisi KPSS ile 79 kişi ise özel sektörde işe yerleştirilmiştir" dedi.
Bugüne kadar Yozgat'ta 2 trilyonun üzerinde işsizlik parası ödediklerini vurgulayan Altan, işsizliğin çözüm yollarının başında yeni yatırımların geldiğini söyledi.

Altan, işsizliğin yükselmemesi için mevcut durumlarında korunması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Bölgemize yatırım yapacak müteşebbislere her konuda destek verilmesi gerekiyor. Bunu ilimizde yapıyoruz. Bölgemizdeki maden rezervlerinin tespiti ve işletmeye açılarak sürekli iş alanlarının sağlanması gerekir. Su kaynaklarının işletmeye açılması, bölgemizdeki işsizlerin çalışma hayatının mesuliyetlerin incelikleri hakkında eğitilmesi gerekir. Ayrıca mevcut işçilerin çalıştıkları alanların düzenlenmesi, kayıtsız işçilerin kayıt altına alınması, işçilerin sosyal haklarının verilmesi gerekir".

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 14:55:21
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?