5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Tarihi konak kurtarılıyor

Yozgat'ta harabeye dönen 100 yıllık tarihi konağın restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 120 bin YTL ödenek ayrıldı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, şehir merkezinde bulunan 100 yıllık tarihi konaklardan Hayri İnal Konağı'nın restore edilerek, tekrar Yozgat'a kazandırılacağını söyledi.

Konağın restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 120 milyar lira ödenek ayrıldığını, 100 milyar lira da belediye kaynaklarından ilave edileceğini ifade eden Başkan Başer, "220 milyar liraya restore edilecek olan tarihi konak, kültür evi olarak kullanılacak. Yozgat'ın kültürel etkinlikleri burada yapılacak" dedi.

Çapanoğlu Büyük Cami ve çevresinde de tarihi dokuya uygun bir çalışma yapılacağına da değinen Belediye Başkanı Başer, "Cami yanındaki park Bozok Kültür Parkı olarak yeniden düzenlenecek.

Ayrıca Sarraflar Caddesi'nde de çalışmalar yapacağız. Bu cadde bulunan iş yerlerin dış cephesi büyük cami ile bütünlük arz edecek şekilde düzenleyeceğiz. Bu caddeye giren bir kişi Osmanlı döneminden kalmış tarihi bir alana girmiş gibi olacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 18:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?