5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Yozgat'ın şair ve yazarları

Araştırmacı- Yazar Durali Doğan tarafından hazırlanan “ Yozgat Şair ve Yazarlar Ansiklopedisi” yayınlandı. Yayınlanan Yozgat Ansiklopedisi’nde Yozgat’lı 473 şair-yazar- gazeteci- bilim adamı, din alimi tanıtılıyor.

Araştırmacı- yazar Durali Doğan tarafından uzun bir araştırma sonucu yayın dünyasına kazandırılan Yozgat Şair ve Yazarlar Ansiklopedisi büyük boy olarak ciltli ve beyaz kağıda basılmış. Toplam 570 sayfadan oluşan Ansiklopedide Yozgat’lı 473 şair-yazar- gazeteci- bilim adamı, din aliminin fotoğrafı, biyografisi, çalışmaları ve eserlerine yer verilmiş.
Bugüne kadar Yozgatlı olupta eser veren veya yayıma hazır eserleri bulunan gazeteci, yazar, şair, ozan, bilim adamı ve din alimi olan 473 kişinin bir arada biyografi, eserleri ve fotoğrafıyla birlikte büyük boy 570 sayfa olarak yayınlanan “Yozgat Şair ve Yazarlar Ansiktlopedisi” nin bu sahada büyük bir boşluğu doldurması bekleniyor.

Ansiklopedinin yazarı Sorgun Selam gazetesi sahibi Araştırmacı-yazar Durali Doğan” eser hakkında şunları söyledi: “Yozgat ve çevresinde Türk Edebiyatı’na çok güzel örnekler vermiş, yazar, aşık ve şairler yetişmiştir. Bunlardan henüz iyi tanınmamış, ancak bu geleneği bozmadan devam ettirenler vardır. Hüzni, Nazi, Fenni, Sıtkı, Dindari, Kasım Kazancıklıoğlu vb. gibi şairler Yozgat’ın yetiştirdiği en meşhur şairlerdendir. Yozgat ve çevresi Türk Edebiyatı’na hizmet eden büyük gazeteci, yazar ve ilim adamları da yetiştirmiştir. Bütün bu değerli şahsiyetleri bu kitapta bütün yönleriyle daha yakından tanıma fırsatı doğmaktadır. Ayrıca bunların yanında yazdıklarını birkaç dostundan başkasına göstermeyen, yayınlama fırsatı bulamayan mütevazi Yozgat’lıların da çalışmalarına yer ayrılmıştır.

Durali Doğan” Ansiklopedide toplam 473 şair, yazar, bilim adamı, din aliminin yer aldığını, mümkün mertebe biyografisi yer alan şairlerin şiirlerinden de örnekler vermeye çalıştığını, bazı şair ve yazarlarımızı tanıtırken onu çok yakından tanıyanların hakkında yazdıkları yazıları aynen aktararak geniş anlatma imkanı bulduğunu “ kaydetti. Doğan” Uzun yıllar üzerinde çalıştım. Birçok yazılı kaynak taradım. Yaşayanlarla bizzat görüştüm, Profesyonel olan hemşehrilerimizle, amatör olanları hiç ayırt etmedim. Bu insanları okuyucularımızın takdirine bıraktım. Dünya ve siyasi görüşü ne olursa olsun Yozgat’lı olan herkese mümkün mertebe ulaşmaya çalıştım ve kitapta yer verdim. Her Yozgatlı’nın kütüphanesinde bulunması gereken kıymetli bir kitap oldu. Ansiklopediyi, isteyenler gazetemiz adresinden temin edebilirler” dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 14:19:45
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 14:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?