5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Ecevit'in güvercinlerine yuva

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in cenaze töreni için çeşitli illerden getirilen beyaz güvercinler için DSP Genel Merkezinin terasında barınak yapıldı.

Ecevit ile özdeşleşen beyaz güvercinler, O'nu son yolculuğuna uğurladıktan sonra genel merkez binasında koruma altına alındılar.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, yaptığı açıklamada, çeşitli illerden getirilerek, gökyüzüne bırakılan güvercinlerin binanın etrafında toplandıklarını ifade ederek, vatandaşların da çevrede buldukları beyaz güvercinleri partilerine getirdiklerini söyledi. Güvercinleri önce binanın alt katındaki depoya koyduklarını belirten Macit, ancak burada uzun süre muhafaza edeyemecekleri için parti binasının terasına güvercin barınağı yaptıklarını söyledi.

Güvercinler, projesi DSP Genel Saymanı mimar Hasan Suna tarafından çizilen ve terasa yaptırılan özel barınağa yerleştiriliyor.

Suna minik bir ev görünümündeki barınağın izolasyonlu ve gün ışığının içeri girmesi için pencerelerle çevrili olduğunu söyledi.

Tören sırasında tam sayısını bilememekle birlikte yaklaşık 5 bin güvercin uçurulduğunu belirten Suna, şu ana kadar 100'ün üzerinde güvercinin parti binasında

aa
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 16:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?