5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Sarıkaya Belediyesi'nin çalışmaları

Sarıkaya İlçe Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, 2005 yılının ilçeleri açısından çok önemli çalışmaların yapıldığı bir yıl olarak tamamlandığını, 2006 yılında ise sosyal ve ekonomik yönden büyük değişikliğe uğrayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, göreve geldikleri günden itibaren ilçesi halkına en iyi hizmetleri vermek için çalıştıklarını ifade etti. Erbir, "Belediyenin asli görevlerini en iyi şeklide yapmaya çalıştık. Temizlik ve çöp toplama sorununu çözdük. Temizlik işlerini 2005 yılında özelleştirerek, yeni alınan 3 adet çöp kamyonu ile ilçemiz gündüz ve gece temizleme çalışmalarına başladık. Eski çöp bidonlarını topladık, yerlerine 800 adet çöp konteynırı ve 150 adet çöp sepeti yerleştirdik" dedi.

İlçe merkezindeki refüjlerde ve Beştepe mevkiinde ağaçlandırma çalışmaları yaparak 5 bin adet çam fidanı diktiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Erbir, 5 mahallede park yapmak için çalışma başlattıklarını ve bu yıl hizmete açacaklarını söyledi. Başkan Erbir, "İlçemizde Ramazan ayında iftar çadırları kurup yemek verirken, fakir ailelere de gıda paketleri dağıttık. 2005 yılında ilçemizin su problemini çözdük. 2 kuyudan 78 lt/sn su çıkartılarak ilçemizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılamış olduk. Yollarımızı yaparak ilçemizi çamurdan kurtardık ve kanalizasyonu olmayan mahallelerimize kanalizasyon şebekesi yaptık" diye konuştu.

Sarıkaya İlçesi'nde 2005 yılında yapılan jeotermal enerji araştırmalarının çok olumlu sonuçlar verdiğine de değinen Başkan Erbir, şunları söyledi: "İlçemiz kaplıca turizminin merkezi haline getirmek için çalışmalar devam etmektedir. Yapılan Jeotermal Enerji araştırmalarında beklentilerimizin üzerinde sıcak su bulunmuştur. Bu sıcak suların değerlendirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Dedeman Grubu ilçemizde incelemelerde bulunmuş ve proje hazırlamaya başlamıştır. Dedeman grubundan 70 milyon euroluk bir yatırım bekliyoruz. Dedeman gurubunun projesi hayata geçtiği zaman ilçemiz kaplıca ve termal turizmin merkezi haline gelecektir."

Jeotermal enerjiyle ilçede ilk etapta 500 konutun ısınacağını söyleyen Başkan Erbir, "Jeotermal ısınma sisteminin hayata geçirilmesi için çalışmalar başlamıştır. Jeotermal Enerji çevre dostu bir enerji olduğu için amacımız yeni açılacak kuyularla ilçenin tamamını ısıtmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 22:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.104.184.xxx Tarih : 2.02.2006 00:13:36
Baskanımızı calışmalarından dolayı tebrık ederım umarım yozgatın jeotermal yapısı gorulur ve yatırımlar artar..