5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

12 katlı binada çıkan yangın ucuz atlatıldı

Yozgat'ta 12 katlı ve 90 daireli Saygılar Sitesi'nin giriş bölümünde çıkan yangın paniğe sebep oldu. Edinilen bilgiye göre, akşam 21.30 sıralarında Saygılar Sitesi giriş bölümünde henüz belirlenemeyen bir sebepten çıkan yangın binayı duman içerisinde bıraktı. Binada yangın merdiveninin bulunmaması nedeniyle içeride mahsur kalan vatandaşlar, dumandan etkilenmemek için balkonlara çıktı.

İtfaiyenin zamanında olaya müdahale etmesi olası bir faciayı önlerken, dumandan en çok etkilenen katlardaki vatandaşlar itfaiye merdiveniyle tahliye edildi. Ancak itfaiye merdivenin de 8 kattan yükseğe ulaşmaması bir diğer sorunu ortaya çıkardı.

Olay yerine gelen Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale etmesinin olası bir faciayı önlediğini söyledi. Başer, 12 katlı ve Yozgat'ın en büyük binasına yangın merdiveni olmadan nasıl ruhsat verildiğini anlayamadığını belirterek, geçmiş dönemdeki belediye başkanlarını eleştirdi. İtfaiye aracı bakımından kendilerinin de sorunu bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Başer, "Elimizde bulunan itfaiye araçlarının merdivenleri en son 8. kata kadar ulaşmaktadır. Bu nedenle daha yüksek katlara ulaşabilecek itfaiye aracı almak için çalışma başlattık" dedi. Başer, yangın tehlikesi geçiren Saygılar Sitesi sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 12:16:08
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?