7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Donmak üzereyken bulundu!

YOZGAT’ın Akdağmadeni İlçesi'nde, ziyarete gittiği kız kardeşinin kendisini yatılı konuk etmemesine kızan 45 yaşındaki Hüseyin Kocadağ, diğer köydeki yakınlarına yürüyerek gitmek isteyince donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kocadağ, kendisinden haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine jandarma tarafından donmak üzereyken bulundu.

Ahishavi Mahallesi'nde oturan 5 çocuk babası emekli Hüseyin Kocadağ, Oluközü Köyü'nde oturan kız kardeşi Müzeyyen Kocadağ’ı ziyarete gitti. Bir süre kız kardeşinin evinde oturan Kocadağ, yatıya kalmasını söylememesi üzerine sinirlenerek, 6 kilometre uzaktaki Muşalikalesi Köyü'nde oturan akrabalarına gitmek istedi. Kestirme bir yola giren Kocadağ, yüksekliği bir metreyi bulan karda ilerleyemedi.

Bu arada kız kardeşi Müzeyyen Kocadağ, büyük ağabeyi Mustafa Kocadağ’ı arayarak Hüseyin Kocadağ’ın kendisine kızıp yürüyerek yola çıktığını söyledi. Kardeşini cep telefonundan arayan Mustafa Kocadağ ulaşamayınca jandarmaya haber verdi. Hemen harekete geçerek, köylülerle birlikte Hüseyin Kocadağ’ı aramaya başlayan jandarma ekipleri, Muşalikalesi Köyü'ne 1 kilometre kala boş bir arazide karlar içinde donmak üzereyken buldu. Görevliler tarafından Akdağmadeni Devlet Hastanesine kaldırılan Kocadağ, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Ağabey Mustafa Kocadağ, “Kardeşim Hüseyin o yöne giden bir otomobil ile Oluközü Köyü'nde bulunan kız kardeşimi ziyarete gitti. Akşam olunca da yakınları ‘burada kal’ dememişler. Bunun üzerine onlara kırılarak yaya olarak komşu köydeki akrabalarımıza gitmek istemiş. Beni aradılar ben de durumu jandarma ekipleri ve yetkililere haber verdim ve kardeşimi aramaya çıktık. Bulduğumuzda kendinde değildi” dedi.

Donmak üzereyken bulunan Hüseyin Kocadağ ise, “Oluközü’ne ziyarete gittim. Oradaki akrabalarımdan hiçbiri beni misafir olarak almayınca bende kızdım ve Muşalikalesi köyüne yürüyerek gitmek istedim. Muşalikalesi Köyü'ne giderken kendimden geçmişim. Başka bir şey hatırlamıyorum. Gözlerimi hastanede açtım” dedi.

Ortopedi servisinde tedavi altına alınan Kocadağ'ın ayak ve el parmaklarının soğuk nedeniyle donduğu ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Kocadağ’ın el ve ayak parmaklarının tedaviye cevap vermemesi halinde kesilebileceği belirtildi.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 18:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazlıcan can IP: 88.245.202.xxx Tarih : 8.02.2008 20:39:15

gerçekten yazıklar olsun böyle kızkardeşe.çoook geçmiş olsun abi inşallah biranönce saglıgına kavuşursun.topran