7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Engelli çocukları için yardım istedi

Yozgat'ta bir çift, akraba evliliği nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli doğan 22 ve 17 yaşındaki çocuklarının bir rehabilitasyon merkezine yatırılmasını istiyor.

27 yıl önce halasının oğlu Kenan Şimşek ile evlenen Sultan Şimşek'in 3 çocuğundan 2'si özürlü olarak doğdu. 25 yaşındaki ilk çocuklarının normal olduğunu belirten anne Sultan Şimşek, diğer çocuklarının hem zihinsel hem de bedensel özürlü doğduğunu söyledi. Sultan Şimşek, özürlü olan iki çocuğuna bugüne kadar baktığını ancak büyümeleri nedeniyle bakımlarının zorlaştığını ifade ederek, "Duran 22 yaşında, İbrahim ise 17 yaşına geldi. Ben de hastayım ve ameliyat oldum, bu nedenle çocukları kaldıramıyorum ve bakımlarını yapamıyorum. Tek isteğim bu çocuklarımın bir özürlüler rehabilitasyon merkezine yerleştirilmesidir" dedi.

Sultan Şimşek, eşinin çiftçilik yaparak evi geçindirmeye çalıştığını belirterek, "Daha önce Bağ-Kur borcunu ödeyemediğimiz için bir sosyal güvencemiz yoktu ancak bir yıl önce Bağ-Kur borcumuzu ödedik ve sağlık karnemizi aldık. Fakat yine de çocukların bakımlarını tam yapamıyoruz. Devletten bize sahip çıkmalarını, çocuklarımızı bir bakım evine yerleştirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 14:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?