7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kar yağışı ve buzlanma hayatı felç etti

Yozgat'ta, yoldaki buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, yoğun kar yağışı kentte hayatı olumsuz etkiledi.

Yozgat'ta dün sabah saatlerinden bu yana devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bu sabah kar kalınlığı 10 santimetreyi geçerken, yolların buzlanması kazalara neden oldu. Gece Sorgun-Sarıkaya ilçe yolunda Necati Susuz (57) yönetimindeki 31 RU 018 plakalı kamyon, buzlanma nedeniyle önünde seyreden 59 SD 556 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada kamyon şoförü Necati Susuz olay yerinde hayatını kaybetti.

Şehir merkezinde buzlanma nedeniyle araçlar birbirine girerken, bazı vatandaşlar da ayakta durmakta güçlük çekti. Sabah okula giderken ayağının kayması sonucu otomobilin önüne düşen öğrenci ölümden döndü. Gece tuzlama ve kar kürüme çalışması yapan Yozgat Belediyesi tuzlama aracı devrilince belediye sokakları tuzlamada güçlük çekti. Tuzlama yapılmayan İmam Hatip Lisesi Caddesi'nde kayan 4 araç birbirine girdi. Buzlanma nedeniyle duramayan öğrenci servisi kaldırıma çarparak durmak için büyük bir mücadele verirken, çevreden gelen vatandaşların içerisinde öğrenci bulunan servisi durdurmak için geri geri itme çalışması fayda vermeyince servis aracı 300 metrelik yokuşu kayarak indi.

Yozgat Çedaş İl Müdürlüğü kar nedeniyle 3 köyün elektriğinin kesik olduğunu, onarım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Karayolları 65. Şube Şefi Hüsamettin Dayı, karayollarında kar kürüme ve tuzlama çalışmasının sürdüğünü belirterek herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi. Karın tadını ise dersleri boş geçen öğrenciler çıkardı. Öğrenciler buz tutan yolda kayarken, yolda kalan araçlara da yardım etti. Öte yandan meydana gelen kazalara müdahale eden trafik polisleri de yolun açılması için araçların kurtarılmasına yardımda bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 12:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?