5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

37 köye içme suyu

Yozgat Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü su problemi yaşayan 37 köye içme suyu getirmek için çalışma başlattı. Yozgat Köy Hizmetleri İl Müdürü Muharrem Şengül, hükümet tarafından 2005 yılı çalışma programına "Acil Eylem Planı" olarak ilave edilen içme suyu ve yol yapımı sonucunda bir çok köyün ihtiyacına cevap vermek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Yozgat Merkeze bağlı Çalatlı Köyü'nde devam eden içme suyu çalışmalarını yerinde inceleyen Köy Hizmetleri İl Müdürü Şengül, 2005 yılı programına ek olarak 37 köyün içme suyu ünitesi ve 9 köyde de yol çalışmasına başlaşacaklarını belirterek, "Şu an itibari ile içme suyunda 15 köyde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca programa ek olarak su problemi yaşayan 37 köyümüzün tamamen içme suyuna kavuşması için 814 milyarlık teklif gerçekleştirerek çalışmalara başladık" dedi.

Yozgat'ın genel anlamda su sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Şengül, içme suyunda 200'e yakın köyde çalışma başlatmalarına rağmen ilerleyen yıllarda yine aynı oranda bir su sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. İl genelinde yaşanan su sıkıntısının sebebini yeterli orman sahasına sahip olmamasına bağlayan Şengül, "Yer altı sularının beli bir seneden sonra yer altına düşmesi drenaj çalışmasının ilerleyen yıllarda yetersiz olmasına neden oluyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 15:16:24
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?