5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Acil Onarım para basıyor

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan "Acil Onarım Ekibi" 260 milyar liralık malzeme karşılığı ödenekle 1.7 trilyon liralık onarım işi gerçekleştirdi.

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne büyük katkı sağlayan Acil Onarım Ekibi'ne teşekkür ederek, çalışanları takdirnameyle ödüllendirdi. Valilik toplantı salonunda yapılan ödül töreninde bir açıklama yapan Yozgat Valisi Sözer, Milli Eğitim Müdürlüğü, Yozgat'ta eğitimin kalitesini ve altyapı standardını yükseltmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, hedeflerinin, öğrencilere ve Yozgat eğitimine daha yüksek, daha ileri noktalara ulaştırmaktır olduğunu kaydetti.

Eğitim kalitesinin yükseltilmesinde en büyük fedakarlığın, öğrencilere öğretmenleri ve velilere düştüğünü vurgulayan Vali Sözer, "Ancak eğitim ortamını, altyapı hizmetlerini ikmal etmek, tamamlamak da devletin ve milli eğitimin görevidir. Bu kapsamda olmak üzere ilimizde, ülkeye örnek olacak şekilde bir acil onarım ekibi kurulmuştur. Bu ekibimiz 2 yıla yakın bir süredir tüm il genelinde onarım maksatlı okulların, milli eğitimin temel ihtiyaçlarına fiziki şartlarını düzeltmeye yönelik çalışmalar yürütmektedir. Bundaki maksat ihale yoluyla, 2. ve 3. şahıslarla yürütülmesi mümkün olmayan işlerin daha çabuk ve zamanında yapılmasını sağlamaktır. Acil onarım ekibi il genelinde tüm okullarımıza el atmış, milli eğitimin imkanlarıyla onarım ve bakımını yapmıştır. Bu çalışma milli eğitime büyük bir ekonomik katkı sağlamıştır" dedi.

Eğitimi aksatmadan ve kısa sürede yapılan bu çalışmaların çok önemli olduğunu ifade eden Vali Sözer, bu çalışmanın Yozgat'ta uygulanan bir proje olduğunu ve büyük başarıyla sürdürüldüğünü vurguladı. Vali Sözer, "Çalışan personelimiz de fedakarlık içerisinde yüksek görev anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. Tamir ve onarım olmazsa orada eğitim son derece zor şartlarda yürütülmektedir. Bu faaliyet süresi içerisinde Acil Onarım Ekibi, kendilerine verilen 260 milyar liralık malzeme karşılığı ödenekle, bugünkü değeriyle 2 trilyona yakın bir hizmet üretmiştir. Bu ürettiği maddi değerdir. 1.5-2 trilyon arası fazladan devlete ve Yozgat milli eğitimine katkıda bulunmuşlardır. Ama asıl önemli olan bunun zamanında yapılmasıdır, yetiştirilmesidir, eğitime katkı ve yardım sağlamasıdır. Başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere Acil Onarım Ekibi'nde bulunan tüm arkadaşlarımızı tebrik ve teşekkür ediyorum. Ayrıca bu çalışmalardan dolayı da takdirname ile de ödüllendiriyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 16:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?