5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Askere alınan engellilere kına

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, Sakatlar Haftası münasebetiyle 1 günlük temsili askerlik vazifesine alınan 34 bedensel engelliye kına yaktı. Komutanlar engellilerle birlikte halay çekip oyunlar oynadı. 

Askeri Gazinoda düzenlenen kına yakma törenine İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Yozgat Valisi Gökhan Sözer'in Eşi Sema Sözer, Belediye Başkanı Yusuf Başer'in Eşi Neriman Başer, İl Jandarma Komutanı Sezai Akgün'ün eşi Serpil Akgün, askere alınan engellilerin yakınları, subay ve astsubaylar eşleriyle katıldı. 

Önce davul zurna eşliğinde halay çekip folklor gösterilerinin yapılmasından sonra Sema Sözer, Neriman Başer, Serpil Akgün ve bazı askerlerin yakınları özürlü askerlerin ellerine tek tek kına yakıp zarf içerisinde para hediye etti. Kına yakma sırasında duygulu anlar yaşanırken, bazı asker yakınları göz yaşlarını tutamadı. Kana yakma töreni tamamlandıktan sonra askerler komutanlarıyla birlikte oyun oynayıp halay çekerek doyasıya eğlendi. 

Bazı engelliler kına yakma törenine çocuklarıyla birlikte gelirken, bir günlük dahi olusun askere alınmalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, komutanlarına teşekkür etti. Bazıları ise kendilerine sahip çıkılmasını ve bir iş verilmesini istedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 14:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?