5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çocuk yuvalarına ilgi arttı

Yozgat Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fevzi Doğanç, Malatya Çocuk Yuvasında meydana gelen olaylardan sonra vatandaşların yurt ve yuvalar konusunda hassasiyetlerinin arttığını söyledi.

Yozgat Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğanç, son günlerde yuvalara artan ilginin kalıcı olmasını istediklerini belirterek, "Vatandaşlarımızdan yuvada barınan çocuklarımıza gönüllü aileler olmalarını, çocuklarımızı hafta sonlarında bir günlük de olsa evlerine davet etmelerini istiyoruz. Gönüllü ailemiz, kendi çocuğuna kuru fasulye yemeği vermişse, yuva çocuğuna da kuru fasulye versin. Bizim çocuklarımız pasta, börek beklemiyorlar. Bizim çocuklarımız sadece sevgi bekliyorlar. Verilen sevgiyle mutlu oluyorlar. Gönüllü aileler, çocuklara faklı davranırsa, çocuklarımız farlı beklentilere girmekteler. O nedenle ailelerin çocuklara doğal davranmalarını istiyoruz" dedi.

Her isteyen ailenin gönüllü ve koruyucu aile olamayacağını ifade eden Doğanç, "Gönüllü aile olmak isteyen vatandaşlarımız önce bize bir dilekçeyle müracaat edecekler. Uzmanlarımız eğer ailenin koruyu aile olabileceğini tespit ederse, çocuğumuz hafta sonları aileye verilecek" diye konuştu.

Yuva çocuklarına yönelik Yozgat'ta farklı bir uygulamanın yapıldığına değinen Doğanç, "Her hafta sonu bir kurum personeli yuvayı ziyaret ederek, çocuklara hediyeler veriyor. Bu uygulama aksatılmadan sürdürülüyor. Uygulamaya büyük destek veren Yozgat Valisi Gökhan Sözer'e ve kurum müdürlerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 17:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?