5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Ermeni protestocusu Yozgat'a ulaştı

Sözde Ermeni soykırımı iddialarını protesto amacıyla yaya olarak Erzurum'a gitmek için Ankara'dan yola çıkan emekli Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz, Yozgat'a ulaştı. 

Yozgat'a öğle saatlerinde ulaşan Sapmaz'ı, Türk Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanı Mustafa Karaca ile sendika üyeleri ve emniyet mensupları karşıladı. Yozgat girişinde bulunan Koç Emek Parkı'nda kısa süreli olarak dinlenen Sapmaz, daha sonra polis evine geçti. Yozgat girişinde bir açıklama yapan Emekli Emniyet Müdürü Sapmaz, yürüyüşü sırasında fazla bir destek görmediğini belirterek, "Fazla bir destek aldığımı düşünmüyorum. Ben desteğin daha fazla olacağını umuyordum. Mahalli medya burada ama diğer ulusal medya yok. Başında Türkiye bulunan bir medya kuruluşu var, o nerede? Gönül arzu ederdi ki bütün medya temsilcileri burada olsunlar, bizim bu haklı davamızda bizi desteklesinler. Biz kendi reklamımızı yapmak için bu işe koyulmadık. Vatanımıza milletimize, devletimize hep beraber sahip çıkalım diye bir mesaj vermek için yola koyulduk. Eğer 'Türkler soykırımı yapmıştır' diye bir iddia ve sloganla yola çıkmış olsaydık, bugün burada medya ordusundan geçilmezdi. Avrupa'dan, Amerika'dan, muhabirler buradaydı. Hatta Avrupa'nın bazı milletvekilleri dahi burada olurlardı" dedi. Üç mesaj vermek için yola çıktığını ifade eden Sapmaz, "Mesajımdan birisi 'biz Türk'üz soykırımı bilmeyiz', emperyalistler aynaya bakın. Çünkü onların yaptığı soykırımlarını biz çok iyi biliyoruz. İkincisi 'Türkiye Türkler'indir'. Türkiye Türkler'den başka kimsenin olamaz. Üçüncüsü de 'bayrağımızı ve vatanımızı bize emanet eden şehitlerimizin anısınadır'. Şehidim, emanetin şerefimdir. Onun için bu mesajı vererek Erzurum'a kadar yürüyeceğim" diye konuştu. 

Bu yürüyüşün kendisine kendisi için zor gelmediğini belirten Sapmaz, "Çünkü, Birinci Cihan Harbi'nde, Çanakkale Savaşları'nda, İstiklal Savaşı'nda atalarımızın çekmiş olduğu sıkıntı, bizim çektiğimiz sıkıntının milyon katı fazlaydı. Onların, yiyecekleri, ayakkabıları, silahları yoktu. Ama onların imanları ve vatan sevgisi vardı. Onun için onlar mücadele ettiler, bu vatanı bize emanet ettiler. Bizim şimdi bugünkü şartlarda 800-900 kilometre yürümemiz hiçbir şeydir. Bir zorluk değildir. Onların yaptığının milyarda birini yapmış olarak kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 02:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Yıldız EM,BAŞKOMİSER IP: 85.104.247.xxx Tarih : 6.06.2006 11:49:00
Kendilerini vatan ve millet severligi ile tanıdıgım sevgili müdürümü candan kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyor,başarılar diliyorum