5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Eski pansiyon yurt oldu

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından atıl durumdaki lise pansiyonunun, kız öğrenci yurduna çevrildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, yapılan tadilat ile kız yurduna dönüştürülen lise pansiyonunda incelemelerde buldu. Gülay, Yozgat'ta ortaöğretim çağındaki kız çocukların okula gitmesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Yozgat Lisesi'nin çok eski yıllarda kullanılan pansiyon binasının atıl vaziyette bekletildiğini ifade eden Gülay, Bakanlık tarafından sağlanan ödenekle pansiyon binasını ortaöğretime gidecek kız öğrencilerin kalabilecekleri yurt haline getirdiklerini kaydetti.

Şu anda 164 kontenjanın bulunduğunu ve 134 kız öğrencinin yurtta kalmaya başladığını belirten Gülay, velilere seslenerek, "Kız çocuklarını yatılı olarak il merkezinde okutmak isteyenler lütfen Yozgat Lisesi Müdürlüğü'ne müracaat etsinler. Pansiyonumuzda kız çocuklarımızı barındıracağız ve diğer ortaöğretim kurumlarımızda çocuklarımızı okutacağız. Bunun yanı sıra merkezdeki Celal Atik İlköğretim Okulumuzun pansiyonu kullanılmıyor. Her ne kadar yarısında ortaöğretim öğrencisi barındırıyor isek de ilköğretim öğrencisinde istenilen sayıya ulaşamadık. Bununla ilgili de bir çalışma başlatıyoruz. Orada barınan ilköğretim öğrencilerini de başka pansiyonlara yerleştirerek bu binayı da boşaltıp 250 öğrencilik ortaöğretim erkek öğrenci pansiyonu açacağız. Dolayısıyla erkek öğrencilerimizden de köy ve kasabalardan gelip de Yozgat'ta okumak isteyenlere bu şekilde bir mekan hazırlığı çalışması içerisindeyiz" dedi.

Gülay, Yozgat Lisesi'nin 100 yıllık tarihi bir lise olduğunu ve bu tarihi binanın binlerce öğrenci mezun ettiğini hatırlatarak, "Bugünkü öğrencilerimizin geçmişte atalarının, dedelerinin hangi eğitim malzemeleri ile yetiştiğini unutmamaları için eğitim müzesini Yozgat Lisesi'nde açtık. Buradaki gayemiz okuyan öğrencilerimizin öğretmenleri ile beraber sık sık bu müzeyi gezmeleri ve geçmişte atalarının hangi eğitim malzemeleri ile eğitim öğretim gördüğünü ve gelecekte de kendilerinin neler yapacaklarına karar vermeleridir. İlimize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen mesai arkadaşlarım ve okul yönetimine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 16:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?